Absolventské představení Tanečního centra Praha a členů Baletu Praha Junior

[Tisková zpráva] Národní divadlo v Praze a Taneční centrum Praha – konzervatoř o.p.s. uvádějí ABSOLVENTSKÉ PŘEDSTAVENÍ.

Termín konání: neděle 11. dubna v 19:00 hodin ve Stavovském divadle

Účinkující: Studenti 8. ročníku a budoucí absolventi Tanečního centra Praha a další členové Baletu Praha Junior

Program je sestaven z nejlepších choreografií souboru konzervatoře „Balet Praha Junior“ s využitím klasické, současné a jazzové techniky, interpretované nejlepšími studenty, zejména osmého ročníku Tanečního centra Praha. Soubor tradičně spolupracuje s domácími i zahraničními choreografy při přípravě náročné a progresivní dramaturgie – její součástí je i remake choreografie Lidie Wos (Švédsko) s názvem „Pět nebeských sól“, která bude dva týdny nato uvedena v maďarském Národním divadle v Budapešti a další choreografie Attily Egerháziho (Maďarsko), Samuela Delvauxe (Belgie) – a také domácích choreografů Vlasty Schneiderové a Pavly Königsmarkové – připravujeme pro významné turné souboru do Španělska počátkem května 2010.

Absolventské představení je vyvrcholením 49. sezóny Tanečního centra Praha a již nyní připravujeme jubilejní 50. sezónu … je to v podstatě oslava půlstoletí moderního tance u nás.

Srdečně zveme všechny tradiční i nové diváky tanečního divadla a – letos zvláště srdečně všechny bývalé členy VUS, absolventy konzervatoře a spolupracovníky na sklizeň toho nejlepšího, co jsme společně vytvořili. Právě takovými uměleckými programy se stále pokoušíme prověřit, jakými cestami se ubírá současné taneční divadlo a jak jsou na to naši mladí tanečníci – a budoucí kolegové – připraveni. Taneční centrum Praha patří mezi nejaktivnější instituce uměleckého vzdělávání v Evropě a je dobře, že to můžeme, resp. musíme, před domácím publikem pravidelně dokazovat. Představení ve Stavovském divadle je vždy svátkem pro všechny zúčastněné, kteří mají za sebou v této sezóně již přes 35 představení

Taneční centrum Praha- konzervatoř

Pod Žvahovem 463, Praha 5, 150 00