Hlavní navigace

Užívejte si léto na grilu, o který si můžete zasoutěžit

Komerční sdělení  Autor: Akademie kvality
Dlouhé letní večery přímo vybízejí k pořádné „grilovačce“. Proč si o nějaký gril nezasoutěžit? Hlavní cenou spotřebitelské soutěže „Vyhrajte léto na grilu“ je totiž zahradní plynový gril, a to hned 9×. Stačí si jen pochutnávat na potravinách označených značkou kvality (Klasa, Regionální potravina, Bio „zebra“ a EU „Bio list“). Za pouhé 3 výrobky máte účast v soutěži jistou.

Sdílet

Tušíte, proč vůbec některé potraviny mají na obalu značku kvality? Co přesně tato loga znamenají a co nám zaručují? 

Klasa

Modro-červené logo s nápisem Klasa prozrazuje, že tyto potravinářské a zemědělské produkty patří mezi ty nejkvalitnější, které u nás vyrábíme (nyní 956 výrobků od 264 výrobců).

Regionální potravina

Toto prestižní ocenění získávají ty nejkvalitnější výrobky z každého kraje (nyní 407 produktů od 312 výrobců). Cílem je podpořit místní farmáře a výrobce a představit lidem jejich úžasné potraviny.

Bio „zebra“

Jedná se o celostátní ochrannou známku pro potraviny ekologického zemědělství. Všechno musí být vyprodukované v ČR. Certifikát vydávají nezávislé kontrolní organizace. 

EU „Bio list“

Další logo kvality potravin upozorňující na ekologickou produkci. Tentokrát se ale jedná o mezinárodní certifikaci, proto je povinné na obalu označovat i místo, kde byly vyprodukovány zemědělské suroviny. 

A právě tyto značky kvality sledujte v obchodech na obalech potravin, protože si na takto označených výrobcích zcela jistě pochutnáte. Navíc až do 12. záříse můžete zúčastnit letní soutěže „Vyhrajte léto na grilu“, kde je jednoznačně hlavním lákadlem 9 zahradních plynových grilů Fieldman FZG3003, které budou v 9 týdnech rozděleny mezi 9 šťastných účastníků. Dalšími výhrami jsou MEVA Piknik party gril GP18002 a set grilovacího náčiní.

Jak se zúčastnit soutěže krok za krokem

Zapojení do spotřebitelské soutěže „Vyhrajte léto na grilu“ je naprosto jednoduché. 

  1. Vyberte v obchodě jakékoliv 3 potraviny s některým logem kvality: Klasa, Regionální potravina, Bio (biozebra a biolist)

  2. Zaplaťte je a nezapomeňte si vzít elektronickou účtenku, kterou si pečlivě hlídejte. 

  3. Zaregistrujte se / přihlaste se na webu akademiekvality.cz, kde vyplníte potřebné údaje (např. celkovou cenu za nákup, 3 přesné názvy zakoupených výrobků aj.). Informace odešlete.

Soutěžte tolikrát, kolikrát budete chtít

Jedna účtenka rovná se jedna registrace do soutěže. Můžete se tedy účastnit opakovaně. Za každé 3 výrobky (jogurty, sýry, uzeniny, těstoviny apod.) s logy kvality můžete zaslat další soutěžní účtenku, kterou si ovšem musíte ponechat (v kopii nebo originálu).

Více informací najdete na akademiekvality.cz.

A co si třeba můžete ugrilovat na výherním grilu? V podstatě všechno možné. My jsme pro vás ovšem nachystali recept plný masa a zeleniny. Nechte si chutnat.

Galerie: Grilovaný vysoký roštěnec s kukuřičným klasem krok za krokem

Grilovaný vysoký roštěnec s kukuřičným klasem

Nepsanou povinností každého „masožrouta“ je alespoň jednou za život zkusit steak z vysokého roštěnce. Tento druh masa je doslova „promramorovaný“ tukem, který masu dodává vůni a delikátní chuť. Není tak už třeba na přípravu tohoto hovězího použít žádné další koření než sůl a pepř. Můžeme si ovšem pohrát s přílohou. Proto jsme zvolili vařenou grilovanou kukuřici a netradiční majonézu promíchanou s najemno nasekaným kysaným zelím a dochucenou solí, pepřem a cukrem. Také už se vám sbíhají sliny? Tak hurá na nákup a nezapomeňte, značky kvality vám usnadní výběr kvalitních potravin.

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 60 minut

Náročnost: **

Ingredience:

  • 800 g vysokého roštěnce
  • 4 ks vařených kukuřičných klasů
  • 100 g majonézy
  • 50 g kysaného zelí
  • sůl, pepř, cukr krupice
  1. Roštěnec nakrájíme na 4 stejné plátky a dobře je osolíme a opepříme. Necháme je 20 minut odležet.
  2. Mezitím si nasekáme vymačkané kysané zelí úplně nadrobno, můžeme použít i mixér. Smícháme s majonézou a dochutíme cukrem, solí a pepřem.
  3. Maso opékáme z každé strany cca 2 minuty a poté ho zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout stranou.
  4. Vařenou kukuřici grilujeme za všech stran. Po grilování osolíme.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).