Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Proč vám nezabírají antibiotika? Nejčastější chyby od TSD - V článku se neustále opakuje tvrzení, že laik...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 11. 2019 8:39

    TSD

    V článku se neustále opakuje tvrzení, že laik není schopen poznat bakteriální infekci. To je ale již několik let nepravdivé tvrzení. Lze volně zakoupit CRP test a po přečtení návodu to zvládne každý. Antibiotika však opravdu musí předepsat lékař, podle klinického obrazu pacienta. Také není 100% pravda, že by se antibiotika neměla předepisovat "do zásoby". Je zde jedna naprosto logická výjimka. Pokud někdo cestuje do rizikových oblastí s nedostupností kvalitní lékařské péče, je naprosto normální a správné, že ho lékař vybaví na cestu CRP testem a širokospektrými antibiotiky. Obdobně na preventivní léčbu malárie se kromě antimalarik používají i antibiotika (např. doxycyklin a klindamycin). Těmi je nutné se také předzásobit.

  • 24. 11. 2019 9:04

    Dana Mihulkova (neregistrovaný)

    Článek je pojaty tak, ze si pacienti nejspíš předepisují ta antibiotika sami. Doktori nic, tijsou z obliga. Ti nepoznaji virózu od bakterií. Zato pacienti ji musí poznat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).