Všechny galerie Zpět

Fotogalerie: Recept: Falešné škvarky z droždí

Recept: Falešné škvarky z droždí: Droždí, což jsou vlastně slisované kvasinky, se i v minulosti používalo k přípravě zdravých, byť pro někoho méně chutných pomazánek, ale i do polévek, a dokonce k přípravě samostatných pokrmů. Jedním z příkladů byla někdejší „drožďová pochoutka“, kdy se droždí osmažilo na pánvi spolu s několika vejci. Poměrně známé jsou ale v současné době spíše drožďové knedlíčky do polévky, nahrazující klasické játrové knedlíčky. Méně známé jsou už ale třeba drožďové škvarky.  Více v článkuNina Havlová
  • Recept: Falešné škvarky z droždí

    Recept: Falešné škvarky z droždí

    Droždí, což jsou vlastně slisované kvasinky, se i v minulosti používalo k přípravě zdravých, byť pro někoho méně chutných pomazánek, ale i do polévek, a dokonce k přípravě samostatných pokrmů. Jedním z příkladů byla někdejší „drožďová pochoutka“, kdy se droždí osmažilo na pánvi spolu s několika vejci. Poměrně známé jsou ale v současné době spíše drožďové knedlíčky do polévky, nahrazující klasické játrové knedlíčky. Méně známé jsou už ale třeba drožďové škvarky.

    Autor: Nina Havlová

  • Recept: Falešné škvarky z droždí

    Recept: Falešné škvarky z droždí

    Suroviny: 1 vanička sádla, 1 kostka droždí, 1–2 velké cibule

    Autor: Nina Havlová

  • Recept: Falešné škvarky z droždí

    Recept: Falešné škvarky z droždí

    Na sádle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli za stálého míchání, aby byla stejnoměrně osmažená, téměř do hněda

    Autor: Nina Havlová

  • Recept: Falešné škvarky z droždí

    Recept: Falešné škvarky z droždí

    Přidáme droždí

    Autor: Nina Havlová

  • Recept: Falešné škvarky z droždí

    Recept: Falešné škvarky z droždí

    Droždí necháme rozpustit, stále mícháme a postupně přidáváme sádlo

    Autor: Nina Havlová

  • Recept: Falešné škvarky z droždí

    Recept: Falešné škvarky z droždí

    Nakonec přelijeme do sklenice

    Autor: Nina Havlová

  • Recept: Falešné škvarky z droždí

    Recept: Falešné škvarky z droždí

    Výsledná chuť, používáme-li čerstvé nebo sušené droždí, je sice dost podobná klasickým škvarkům, ale vliv použité suroviny konečný produkt nezapře

    Autor: Nina Havlová