Všechny galerie Zpět

Fotogalerie: Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo: Kdo z vysokoprocentní smetany ještě nevyzkoušel vyrobit domácí máslo, jako by ani nebyl. Jenže vyrábíme my si doma opravdové máslo? Vyplatí se jeho výroba, vydrží nám v lednici?  Více v článkuVitalia.cz
  • Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Kdo z vysokoprocentní smetany ještě nevyzkoušel vyrobit domácí máslo, jako by ani nebyl. Jenže vyrábíme my si doma opravdové máslo? Vyplatí se jeho výroba, vydrží nám v lednici?

    Autor: Vitalia.cz

  • Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Máslo z privátní smetany

    Autor: Vitalia.cz

  • Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Autor: Vitalia.cz

  • Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Autor: Vitalia.cz

  • Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Podmáslí se začne oddělovat asi po čtyřech minutách

    Autor: Vitalia.cz

  • Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Autor: Vitalia.cz

  • Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Autor: Vitalia.cz

  • Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Máslo se musí zbavit podmáslí pod tekoucí studenou vodou

    Autor: Vitalia.cz

  • Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Autor: Vitalia.cz

  • Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Autor: Vitalia.cz

  • Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Autor: Vitalia.cz

  • Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Autor: Vitalia.cz

  • Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Autor: Vitalia.cz

  • Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Máslo z privátní smetany – z 250 ml jsme získali 117 g másla

    Autor: Vitalia.cz

  • Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Šlehačka privátní Ahold – 19,90 Kč / 250 ml. Obsah tuku 33 %. Z 250 ml šlehačky máme 117 g másla. Klasickou 250g kostku másla bychom tedy (když nepočítáme náklady na energie a čas) měli za 42,50 Kč. Zbylo 100 ml podmáslí.

    Autor: Vitalia.cz

  • Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Máslo z privátní smetany

    Autor: Vitalia.cz

  • Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Smetana de luxe

    Autor: Vitalia.cz

  • Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Máslo ze smetany de luxe

    Autor: Vitalia.cz

  • Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Autor: Vitalia.cz

  • Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Autor: Vitalia.cz

  • Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Autor: Vitalia.cz

  • Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Autor: Vitalia.cz

  • Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Šlehačka de luxe (Mlékárna Kunín) – 28,90 Kč / 200 ml. Obsah tuku 40 %. Z 200 ml vysokotučné smetany máme 109 g másla. Klasickou 250g kostku másla bychom tedy (opět bez nákladů na energie a čas) vyrobili za 66 Kč. Zbylo 50 ml podmáslí.

    Autor: Vitalia.cz

  • Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Autor: Vitalia.cz

  • Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Zkoušeli jsme vyrobit domácí máslo

    Máslo ze smetany de luxe

    Autor: Vitalia.cz