Všechny galerie Zpět

Fotogalerie: Test – které máslo je měkké a které tvrdé?

Máslo: Dříve bývalo máslo tvrdé jako cihla. Než jsme si ho mohli mazat na chleba, museli jsme ho nechat tzv. povolit. Dnes už to obvykle nutné není, zejména pokud si vyberete máslo zahraniční. Podívejte se, které máslo je měkké a které tvrdé.  Více v článkuVitalia.cz
  • Máslo

    Máslo

    Dříve bývalo máslo tvrdé jako cihla. Než jsme si ho mohli mazat na chleba, museli jsme ho nechat tzv. povolit. Dnes už to obvykle nutné není, zejména pokud si vyberete máslo zahraniční. Podívejte se, které máslo je měkké a které tvrdé.

    Autor: Vitalia.cz

  • Proč je jedno máslo měkké a druhé tvrdé?

    Proč je jedno máslo měkké a druhé tvrdé?

    Prodávající: Polabské mlékárny. Jde o nejtvrdší máslo, na které jsme narazili, po chvilce ale hezky povolilo.

    Autor: Vitalia.cz

  • Proč je jedno máslo měkké a druhé tvrdé?

    Proč je jedno máslo měkké a druhé tvrdé?

    Výrobce: Polmlek, Polsko, hodně tuhé máslo

    Autor: Vitalia.cz

  • Proč je jedno máslo měkké a druhé tvrdé?

    Proč je jedno máslo měkké a druhé tvrdé?

    Výrobce: Laktopol-A, Polsko, tuhé máslo

    Autor: Vitalia.cz

  • Proč je jedno máslo měkké a druhé tvrdé?

    Proč je jedno máslo měkké a druhé tvrdé?

    Výrobce: Madeta, tuhé máslo

    Autor: Vitalia.cz

  • Proč je jedno máslo měkké a druhé tvrdé?

    Proč je jedno máslo měkké a druhé tvrdé?

    Výrobce: Mlékárna Hlinsko, tuhé máslo

    Autor: Vitalia.cz

  • Proč je jedno máslo měkké a druhé tvrdé?

    Proč je jedno máslo měkké a druhé tvrdé?

    Výrobce: Lumiko, Polsko, tuhé máslo

    Autor: Vitalia.cz

  • Proč je jedno máslo měkké a druhé tvrdé?

    Proč je jedno máslo měkké a druhé tvrdé?

    Výrobce: Mlékárna Hlinsko, tuhé máslo

    Autor: Vitalia.cz

  • Proč je jedno máslo měkké a druhé tvrdé?

    Proč je jedno máslo měkké a druhé tvrdé?

    Prodávající: A7B-Bohemia, země původu: Belgie, velmi měkké máslo

    Autor: Vitalia.cz

  • Proč je jedno máslo měkké a druhé tvrdé?

    Proč je jedno máslo měkké a druhé tvrdé?

    Výrobce: ETS MATHOT SPRL, Belgie, velmi měkké máslo

    Autor: Vitalia.cz

  • Proč je jedno máslo měkké a druhé tvrdé?

    Proč je jedno máslo měkké a druhé tvrdé?

    Tuhost másla záleží na použité technologii

    Autor: Vitalia.cz

  • Máslo

    Máslo

    To, jakým způsobem bylo máslo vyrobeno, na obalu nezjistíte, tyto údaje výrobce uvádět nemusí. Nezbývá, než produkt „osahat“.

    Autor: Vitalia.cz

  • Máslo

    Máslo

    Konzistence másla má v podstatě jen praktický význam. „Máslo je vždycky máslo. Musí mít vždy nejméně osmdesát dva procent mléčného tuku, šestnáct procent vody (o něco méně u 85% másla), mohou tam být až dvě procenta bílkovinných složek a samozřejmě vitaminy rozpustné v tucích A, D, E, K, “ říká Jiří Kopáček, šéf mlékárenského svazu.

    Autor: Vitalia.cz