Všechny galerie Zpět

Fotogalerie: Průvodce hovězím masem - obrázek 2

Průvodce hovězím masem: FALEŠNÁ NEBOLI ŽIDOVSKÁ SVÍČKOVÁ (kulatá plec): Výborné maso na dušení, rychlé opékání, na omáčku, špikování, hodí se i na malé steaky na způsob medailonků.  Více v článkuVitalia.cz / Ondřej Hošt
  • Průvodce hovězím masem

    Průvodce hovězím masem

    VELKÁ PLEC: Na ptáčky, na způsob zadního masa, na svíčkovou, rolády, kapsy i steaky.

    Autor: Vitalia.cz / Ondřej Hošt

  • Průvodce hovězím masem

    Průvodce hovězím masem

    FALEŠNÁ NEBOLI ŽIDOVSKÁ SVÍČKOVÁ (kulatá plec): Výborné maso na dušení, rychlé opékání, na omáčku, špikování, hodí se i na malé steaky na způsob medailonků.

    Autor: Vitalia.cz / Ondřej Hošt

  • Průvodce hovězím masem

    Průvodce hovězím masem

    LOUPANÁ PLEC: Krátké šťavnaté maso, vyloženě omáčkové, vhodné na jakoukoli omáčku, dušení na víně, zelenině, na houbách apod. Komu nevadí klihovatina uprostřed, využije i na steaky.

    Autor: Vitalia.cz / Ondřej Hošt

  • Průvodce hovězím masem

    Průvodce hovězím masem

    Hovězí přední - PŘEDNÍ STEAK (podplečí neboli karb): Hlavně na steaky, případně na jakoukoli omáčku.

    Autor: Vitalia.cz / Ondřej Hošt

  • Průvodce hovězím masem

    Průvodce hovězím masem

    Hovězí přední - KRK: Vyloženě omáčkové maso, na guláš, na jakoukoli omáčku, pokud je vyšší, lze udělat i steak. Namleté je výtečné do hamburgerů.

    Autor: Vitalia.cz / Ondřej Hošt

  • Průvodce hovězím masem

    Průvodce hovězím masem

    Hovězí kýta - KLIŽKA S KARABÁČKEM: Někde je možné koupit samotný karabáček, který má specifické využití na guláš, na omáčku, zbytek lze odkrojit na roládu, omáčku ap.

    Autor: Vitalia.cz / Ondřej Hošt

  • Průvodce hovězím masem

    Průvodce hovězím masem

    Hovězí kýta - KLIŽKA: Většinou na guláš, komu nevadí klihovaté, používá se i na ostatní omáčky, včetně úpravy „na svíčkovou“.

    Autor: Vitalia.cz / Ondřej Hošt

  • Průvodce hovězím masem

    Průvodce hovězím masem

    SPODNÍ ŠÁL: Nejtvrdší sval z kýty, je třeba pořádně podusit, aby změkl, ale jde krásně plátkovat, používá se na rolády nebo roštěnou.

    Autor: Vitalia.cz / Ondřej Hošt

  • Průvodce hovězím masem

    Průvodce hovězím masem

    PŘEDKÝTÍ - Jeden z nejměkčích svalů, ideální na steaky i rolády.

    Autor: Vitalia.cz / Ondřej Hošt

  • Průvodce hovězím masem

    Průvodce hovězím masem

    Hovězí kýta - KVĚTOVÁ ŠPICE NEBOLI MASO Z KŘÍŽE: Tyto svaly nejsou namáhané, vynikající měkké prokvetlé maso, super na steaky.

    Autor: Vitalia.cz / Ondřej Hošt

  • Průvodce hovězím masem

    Průvodce hovězím masem

    Hovězí kýta - VRCHNÍ ŠÁL: Na steaky, plátky, ptáčky, jakoukoli omáčku, i na svíčkovou, také na guláš, pokud ho máte rádi libový.

    Autor: Vitalia.cz / Ondřej Hošt

  • Průvodce hovězím masem

    Průvodce hovězím masem

    FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ (z kýty): Je o něco tvrdší než falešná svíčková z plece, používá se i na tatarák.

    Autor: Vitalia.cz / Ondřej Hošt

  • Průvodce hovězím masem

    Průvodce hovězím masem

    PRAVÁ SVÍČKOVÁ: Velmi kvalitní maso, používá se např. na pravý škrábaný tatarák, bifteky, někdo i na dušení, svíčkovou ap.

    Autor: Vitalia.cz / Ondřej Hošt

  • Průvodce hovězím masem

    Průvodce hovězím masem

    Hovězí hřbet - VYSOKÝ ROŠTĚNEC NEBOLI ENTRECOTE (ROŠTĚNÁ): Na steaky. S min. 1 cm vrstvou tukového krytí, během přípravy pouští tuk do masa a je tedy šťavnatější.

    Autor: Vitalia.cz / Ondřej Hošt

  • Průvodce hovězím masem

    Průvodce hovězím masem

    Hovězí hřbet - ROŠTĚNÁ (NÍZKÝ ROŠTĚNEC): Na dušení i rožnění a grilování, má málo tuku.

    Autor: Vitalia.cz / Ondřej Hošt

  • Průvodce hovězím masem

    Průvodce hovězím masem

    NOŽINA – „OSSO BUCO“: Vynikající maso s morkovou kostí, ideální k pomalému dušení při nízké teplotě - obsypané zeleninou nebo na víně a bylinkách, nemusí se moc podlívat, morek se pomalu rozpouští. U řezníka dostanete spíše na objednávku (musí se řezat pásovou pilou, řezníci v krámě mívají malé kotoučové).

    Autor: Vitalia.cz / Ondřej Hošt

  • Průvodce hovězím masem

    Průvodce hovězím masem

    HARFY: Masové kosti na polévku

    Autor: Vitalia.cz / Ondřej Hošt

  • Průvodce hovězím masem

    Průvodce hovězím masem

    ŽEBRO NA GRIL: Odebírají ho hlavně restaurace na grilování

    Autor: Vitalia.cz / Ondřej Hošt

  • Průvodce hovězím masem

    Průvodce hovězím masem

    ŽEBRO NA POLÉVKU: ideální na hovězí vývar

    Autor: Vitalia.cz / Ondřej Hošt

  • Průvodce hovězím masem

    Průvodce hovězím masem

    PUPEK EXTRA: Hovězí pupek, zbavený všech tučných částí. Hodí se na roládu, kapsu, lze nakrájet na guláš, vhodné na rychlé grilování vcelku, v tomto případě krájíme porce až po upečení. Mletý se hodí na hamburgery.

    Autor: Vitalia.cz / Ondřej Hošt

  • Průvodce hovězím masem

    Průvodce hovězím masem

    PUPEK: Na polévky i omáčky

    Autor: Vitalia.cz / Ondřej Hošt

  • Průvodce hovězím masem

    Průvodce hovězím masem

    HOVĚZÍ VEVERKA (také někdy řeznická panenka): Šťavnatý sval s dlouhými vlákny používaný na rychlé grilování, pečení v troubě a na pánvi. Možno použít i na roládu.

    Autor: Vitalia.cz / Ondřej Hošt

  • Průvodce hovězím masem

    Průvodce hovězím masem

    Chcete mít vše přehledně a pohromadě? Stáhněte si PRŮVODCE HOVĚZÍM MASEM - pro otevření PDF klikněte na odkaz autora níže.

    Autor: Vitalia.cz