Všechny galerie Zpět

Fotogalerie: Oleje z fritéz restaurací jsou přepálené

Olej: Problematické provozovny, v nichž inspekce našla přepálený olej. Místo kontroly: Restaurace Petr Klat, Mariánské Lázně. Olej byl odebrán z fritézy. Olej vykazoval známky tepelného rozkladu – nepříjemný zápach typický pro přepálený olej, nahořklá chuť. V oleji byly přítomny zuhelnatělé zbytky.  Více v článkuSZPI
  • Olej

    Olej

    Problematické provozovny, v nichž inspekce našla přepálený olej. Místo kontroly: Restaurace Petr Klat, Mariánské Lázně. Olej byl odebrán z fritézy. Olej vykazoval známky tepelného rozkladu – nepříjemný zápach typický pro přepálený olej, nahořklá chuť. V oleji byly přítomny zuhelnatělé zbytky.

    Autor: SZPI

  • Olej

    Olej

    Místo kontroly: RESTAURACE U SAMSONA, Šternberk. Olej byl odebrán z fritézy. Olej vykazoval známky tepelného rozkladu - nepříjemný zápach typický pro přepálený olej, nahořklá chuť. V oleji byly přítomny zuhelnatělé zbytky. Obrázek ilustrační

    Autor: Depositphotos.com

  • Olej

    Olej

    Místo kontroly: Čerpací stanice, Jiří Werner, Cheb. Fritovací olej byl odebrán z fritézy. Olej vykazoval známky tepelného rozkladu - nepříjemný zápach typický pro přepálený olej, nahořklá chuť, hnědá barva. Obrázek ilustrační

    Autor: Depositphotos.com

  • Olej

    Olej

    Místo kontroly: Restaurace, Juan Ager, Super Doner Kebab, Praha. Fritovací olej byl odebrán z fritézy. Olej vykazoval známky tepelného rozkladu - nepříjemný zápach typický pro přepálený olej, modrošedý kouř, přítomnost zuhelnatělých zbytků, konzistence mírně viskózní.

    Autor: SZPI

  • Olej

    Olej

    Místo kontroly: Hana Vajnerová, Občerstvení LUNAPARK, AQUAPARK, Liberec. V oleji byly přítomné zuhelnatělé zbytky, nepříjemně zapáchal typicky pro přepálený olej, měl žlutooranžovou barvu a mírně viskózní konzistenci.

    Autor: SZPI

  • Olej

    Olej

    Místo kontroly: Mozaika UH s.r.o., Restaurace Mozaika, Uherské Hradiště. Fritovací olej byl odebrán přímo z fritézy. Vykazoval známky tepelného rozkladu - nepříjemný zápach typický pro přepálený olej, nahořklá a žluklá chuť a vůně, výrazně štiplavé, přítomnost zuhelnatělých zbytků, výrazný modrošedý kouř, žlutohnědá barva tuku.

    Autor: SZPI

  • Olej

    Olej

    Místo kontroly: Výroba Thi Thuy Linh Tran, Kebab, Plzeň. Fritovací olej byl odebrán z fritézy. Olej měl nepříjemný zápach a nažluklou, nahořklou a palčivou chuť. Obrázek ilustrační

    Autor: Depositphotos.com