Všechny galerie Zpět

Fotogalerie: A tyhle rybí recepty znáte?

Kapří podkovy v parmazánovém těstíčku s cibulovou omáčkou: 4 kapří podkovy, 100 g strouhaného parmazánu, 1 hrnek polotučného mléka, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 vejce, 5 cibulí, 200 ml smetany, 500 ml hovězího vývaru, olej, sůl. Postup: Parmazán si promícháme s mlékem, moukou, vejcem a solí. Utvoříme těstíčko, v němž obalíme kapří podkovy. Smažíme na oleji dozlatova. Cibuli necháme změknout na trošce oleje. Nesmí začít zlátnout. Přilijeme vývar a povaříme patnáct minut. Nakonec přidáme smetanu, chvilku provaříme a odstavíme z plamene. Cibulovou omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem. Podáváme s kaprem.  Více v článkuTesco
  • Kapří podkovy v parmazánovém těstíčku s cibulovou omáčkou

    Kapří podkovy v parmazánovém těstíčku s cibulovou omáčkou

    4 kapří podkovy, 100 g strouhaného parmazánu, 1 hrnek polotučného mléka, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 vejce, 5 cibulí, 200 ml smetany, 500 ml hovězího vývaru, olej, sůl. Postup: Parmazán si promícháme s mlékem, moukou, vejcem a solí. Utvoříme těstíčko, v němž obalíme kapří podkovy. Smažíme na oleji dozlatova. Cibuli necháme změknout na trošce oleje. Nesmí začít zlátnout. Přilijeme vývar a povaříme patnáct minut. Nakonec přidáme smetanu, chvilku provaříme a odstavíme z plamene. Cibulovou omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem. Podáváme s kaprem.

    Autor: Tesco

  • Pečený kapr sypaný mandlovými lupínky

    Pečený kapr sypaný mandlovými lupínky

    800 g filet z kapra, 1 citrón, 1/2 lžičky kmínu, 50 g másla, 30 g mandlových lupínků, sůl, olej. Postup: Troubu si předehřejeme na 180 °C. Kapří filety osolíme, okmínujeme a z obou stran pokapeme citrónem. Pekáček vymažeme máslem a vložíme do něj filety. Ty pečeme v troubě třicet minut. Pět minut před dokončením kapra zasypeme mandlovými lupínky.

    Autor: Tesco

  • Pohořelické kapří biftečky

    Pohořelické kapří biftečky

    600 g filetu z Pohořelického kapra, 140 g kořenové zeleniny, 40 g Všestarské cibule, 10 g česneku, bylinková sůl, sladká paprika nebo zlatá pečínka, drcený Český kmín, lžíce škrobové moučky, 100 ml Českého piva nebo vody. Postup: Filet z kapra krájejte na tenoučké plátky včetně tenkých kostí ve hřbetní i ocasní části. Jemně nakrájenou cibuli a stejně tak nastrouhanou kořenovou zeleninu přidejte do pokrájeného rybího masa spolu s kořením, solí, škrobovou moučku, prolisovaným česnekem, trochou piva a vše důkladně promíchejte. Za pomoci namočených rukou tvořte ze směsi menší koule. Z nich pouhým roztlačením dělejte biftečky a pečte je na sádle v pánvi z obou stran. Také je můžete péci v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem. Podle velikosti cca pět minut při teplotě 210 stupňů.

    Autor: Oznaceni.eu

  • Třeboňské kapří hranolky

    Třeboňské kapří hranolky

    600 g filetu z Třeboňského kapra, sůl, mletý zázvor, drcený Český kmín, sladká mletá paprika, 30 ml sójové omáčky, 4–5 stroužků česneku, 50 g škrobové bramborové moučky, 50 g hladké mouky, 200 ml oleje na smažení. Postup: Půlku kapra je nutné prokrájet hustými řezy v místech, kde jsou tenké rozeklané kostice v rybí svalovině. Řezy veďte od hřbetu dolů ostrým nožem tak, abyste prořízli kosti na přibližně dvoumilimetrové kousky a zároveň neprořízli kůži. Ta pak drží pohromadě prořezané maso. Zároveň z ryby krájejte tenké delší proužky (hranolky). Do 100 ml vody rozmíchejte sójovou omáčku, lisovaný česnek, koření a sůl. Vzniklou marinádu pak důkladně zamíchejte do rybích hranolků. Nechte hodinku odležet a pak kousky rybího masa obalte ve směsi mouky a škrobu

    Autor: Oznaceni.eu

  • Třeboňský baštýřský kapr

    Třeboňský baštýřský kapr

    600 g Třeboňského kapra, 5 stroužků česneku, sůl, drcený Český kmín, polohrubá pšeničná mouka, sladká mletá paprika, 70 g sádla na pečení. Postup: Stejně velké porce kapra osušte a důkladně je promněte s česnekem rozetřeným v soli. Posypte drceným kmínem a dejte do chladu. Do mouky přimíchejte trochu sladké papriky, v této směsi obalte porce ryby těsně před pečením a po oklepnutí je vkládejte na pánev do rozpáleného sádla. Pečte je zvolna ze všech stran.

    Autor: Oznaceni.eu

  • Baštýřská zapražená polévka

    Baštýřská zapražená polévka

    800 g odřezků z kapra (Třeboňský, Pohořelický), 100 g Všestarské cibule, 200 g kořenové zeleniny, 70 g pšeničné krupice, 80 g másla, sůl, Český kmín, nať z libečku, celeru a petržele. Odřezky z kapra dejte na patnáct minut vařit do horké osolené vody s pokrájenou Všestarskou cibulí a celerovou, libečkovou a petrželovou natí. V jiném kastrolu osmahněte na másle jemně nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou zeleninu spolu s drceným kmínem, přisypejte krupici a vše ještě trochu opečte. Následně zalijte scezeným vývarem z odřezků a zvolna několik minut vařte, přidejte obrané maso z odřezků.

    Autor: Oznaceni.eu

  • Kapr podle Rožmberků

    Kapr podle Rožmberků

    600 g Třeboňského kapra, 200 g slaniny, 150 g Všestarské cibule, 70 g přepuštěného másla nebo sádla, 250 ml červeného vína, 250 g kvasového chleba, 2 lžíce medu, trochu hladké mouky, sůl a drcený Český kmín, zelená nať petržele a celeru. Postup: Kapra naporcujte, osolte a okmínujte. Porce obalte v hladké mouce a hned opékejte na rozpáleném tuku z obou stran. Opečené maso vyjměte a nechte dopékat nejlépe v troubě vyhřáté na 90 ºC. Na pánvi rozpečte slaninu pokrájenou na nudle, drobně posekanou cibuli, přidejte posekanou nať a zalijte vínem. Přisolte, oslaďte medem a nechte zvolna vařit až do mírného zhoustnutí. Rozdělte na opečené topinky.

    Autor: Oznaceni.eu

  • Kapr na černo

    Kapr na černo

    600g Pohořelického kapra, 50 g sádla, sůl, hladká mouka na obalení. Na sladkou omáčku: 50 g Všestarské cibule, 120 g kořenové zeleniny, 50 g másla, 60 g ořechů, 120 g sušeného ovoce, 60 g pardubického perníku, sůl, bobkový list, hřebíček, skořice. Postup: Nejprve připravte černou omáčku. Na másle osmahněte drobně nakrájenou kořenovou zeleninu a Všestarskou cibuli. Když zelenina zavoní, přidejte rozdrcené koření, ořechy a vše zalijte trochou vody nebo bílého vína. Lze použít i vývar z ryb nebo také pivo. Asi deset minut vše duste, aby zelenina změkla. Do tohoto základu vložte pokrájené sušené ovoce (jablka, hrušky, švestky, rozinky) a vše už jen krátce povařte a mírně osolte. Nakonec omáčku zahustěte nastrouhaným perníkem a nechte do druhého dne uležet, aby ořechy změkly.

    Autor: Oznaceni.eu