Všechny galerie Zpět

Fotogalerie: Melounové menu: chystejte cukr i sůl

Melounový cheesecake: Melounový cheesecake Na korpus potřebujeme: 100 g rozpuštěného másla, 50 g mletých mandlí, 350 g máslových sušenek. Na náplň: 250 g polotučného tvarohu, 250 g zakysané smetany, 140 g moučkového nebo třtinového cukru, 250 ml smetany ke šlehání 33%, želatinový ztužovač, 100 ml melounové šťávy. Postup u korpusu: Máslové sušenky rozdrťte válečkem a promíchejte je s rozpuštěným máslem a mandlemi. Rozevírací formu o průměru 24 cm vyložte pečícím papírem, naplňte směsí a důkladně přimáčkněte. Nechte vychladit. Připravte si náplň. Smetanu ke šlehání, tvaroh, zakysanou smetanu a cukr vyšlehejte do hladkého krému, do kterého přimíchejte želatinový ztužovač - místo vody použijte melounovou šťávu. Touto náplní potřete sušenkový základ. Dort nechte ztuhnout v ledničce. Ozdobte melounem.  Více v článku