Všechny galerie Zpět

Fotogalerie: Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky: Pro 4 osoby: 1000 g jehněčí kýty, sůl, mletý pepř, 2 lžíce francouzské hořčice, svazek bylinek (rozmarýna, tymián), 2 červené cibule, 1 bílá cibule, 4 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 300 ml masového vývaru, 800 g ve slupce uvařených brambor, malý svazek kadeřavé petrželky, 1 vejce, 280-300 g polohrubé mouky, sůl, 2 šalotky, 300 g karotky, 300 g zelených fazolek, mletý pepř, 50 g másla. 1 porce asi 1460 kcal. Doba přípravy asi 140 minut.  Více v článkuIsifa.cz
  • Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Pro 4 osoby: 1000 g jehněčí kýty, sůl, mletý pepř, 2 lžíce francouzské hořčice, svazek bylinek (rozmarýna, tymián), 2 červené cibule, 1 bílá cibule, 4 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 300 ml masového vývaru, 800 g ve slupce uvařených brambor, malý svazek kadeřavé petrželky, 1 vejce, 280-300 g polohrubé mouky, sůl, 2 šalotky, 300 g karotky, 300 g zelených fazolek, mletý pepř, 50 g másla. 1 porce asi 1460 kcal. Doba přípravy asi 140 minut.

    Autor: Isifa.cz

  • Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Pokud máme maso mražené, necháme jej povolit. Potom ho omyjeme a osušíme papírovými utěrkami.

    Autor: Isifa.cz

  • Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Ostrým nožem určeným k vykosťování masa opatrně odkrojíme kost a maso upravíme na plát

    Autor: Isifa.cz

  • Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Plát masa mírně naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a posypeme čerstvým mletým pepřem

    Autor: Isifa.cz

  • Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Bylinky omyjeme, osušíme a tenké větvičky rozložíme v řadě přes plát masa

    Autor: Isifa.cz

  • Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Nyní maso opatrně oběma rukama pevně stáčíme do rolády. Připravíme si potravinový provázek.

    Autor: Isifa.cz

  • Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Jednou rukou přidržujeme maso a druhou rukou omotáváme provázek kolem masa. Po každé otočce zajistíme provázek podvléknutím.

    Autor: Isifa.cz

  • Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Cibule a česnek oloupeme. Cibule nakrájíme na osminky, česnek na širší plátky.

    Autor: Isifa.cz

  • Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    V hlubší pánvi rozehřejeme olej. Rolku v něm ze všech stran opečeme.

    Autor: Isifa.cz

  • Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Dozlatova opečené maso přendáme do pekáčku, kde jej obložíme plátky cibule a česneku. Přilijeme výpek, dáme do trouby vyhřáté na 190 °C. Zakryjeme alobalem a pečeme asi 60 minut.

    Autor: Isifa.cz

  • Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Během pečení maso podléváme horkým vývarem a přeléváme výpekem. Po 60 minutách maso odkryjeme a pečeme dále, až rolka změkne, asi 45 minut. Měkké maso vyjmeme z pekáčku, zbavíme provázku a zabalíme je do alobalu. Výpek slijeme, cibuli a česnek propasírujeme. Šťávu ochutíme solí a pepřem. Rolku vrátíme zpět s výpekem do pekáčku.

    Autor: Isifa.cz

  • Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Brambory nastrouháme najemno. Do velkého hrnce dáme vařit vodu, kterou mírně osolíme.

    Autor: Isifa.cz

  • Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Petrželku omyjeme, osušíme a otrháme od stonků

    Autor: Isifa.cz

  • Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Petrželku nasekáme najemno

    Autor: Isifa.cz

  • Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    V míse smícháme nastrouhané brambory, ke kterým prosijeme mouku s trochou soli. Přidáme vejce, petrželku a vše promícháme.

    Autor: Isifa.cz

  • Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Na pomoučeném vále zpracujeme tuhé těsto. To rozdělíme na tři části. Z každé připravíme váleček. Nakrájíme je na kousky.

    Autor: Isifa.cz

  • Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Nyní vezmeme vidličku, kterou vždy mírně pomoučíme a obtiskneme ji do každého kousku těsta, čímž jej zploštíme.

    Autor: Isifa.cz

  • Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Noky zavaříme do vroucí vody, vařečkou je opatrně nadzdvihneme ode dna a vaříme, dokud nočky nevyplavou. Potom je vyjmeme dírkovanou vařečkou a necháme krátce okapat. Uchováváme je v teple.

    Autor: Isifa.cz

  • Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Šalotky oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Mrkev očistíme a omyjeme. Fazolky necháme povolit.

    Autor: Isifa.cz

  • Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Všechnu mrkev rozkrájíme na šikmé kousky

    Autor: Isifa.cz

  • Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    V hluboké pánvi rozpustíme máslo. Přisypeme šalotku. Za stálého míchání ji orestujeme do sklovita. Potom přisypeme mrkev. Opět spolu orestujeme.

    Autor: Isifa.cz

  • Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Nakonec přidáme fazolky. Podlijeme trochou vývaru, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka.

    Autor: Isifa.cz

  • Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Nakonec zeleninu ochutíme solí a mletým pepřem

    Autor: Isifa.cz

  • Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Fotorecept: Jehněčí rolka s bramborovými noky

    Maso nakrájíme na plátky. Podáváme s dušenou zeleninou a noky. Přeléváme šťávou. Tip: Šťávu z upečeného masa povaříme, zaprášíme trochou mouky, prošleháme a 12 minut na mírném ohni vaříme.

    Autor: Isifa.cz