Seriál Děláme to jinak

Mají v sobě obrovskou chuť pracovat, dávají do svého podnikání všechno, jedou podle tradičních metod, používají kvalitní suroviny... Mají nápady a zkouší realizovat i ty zdánlivě nejšílenější. Dělají to prostě jinak.

Představíme vám ty, kteří se nebáli a pustili se do podnikání v potravinářství. Je jedno, jestli vaří vývar, vyrábí domácí sýry, stáčejí mošty, zda dobré jídlo prodávají nebo servírují. Důležité je, že to dělají poctivě a rádi. I proto si zaslouží nás zájem a prostor v našem novém seriálu.

Znáte někoho, kdo to „dělá jinak“?
Napište nám do redakce@vitalia.cz, děkujeme!

Olivové oleje Lozano Červenka vyrábí česko-španělská rodina

Kamil Mucha v Cattani vaří nejlepší těstoviny v Brně

Müsli z Janovy pece, láska na první křupnutí

François Thuille, kuchař světoběžník, který nejraději sbírá houby na Šumavě

Brixton Balls: bistro, co má koule. Masové koule

Všestarská cibule: výjimečnost se skrývá pod slupkou

Koláčkova pekárna vyrábí 100% žitný chleba, po kterém baží Češi i Němci

Martin Hutař: Vizionář, který na česká pole vrátil špaldu

Lelí's Cupcakes: První cupcake obchod otevřený díky crowdfundingu

Liberecký Papírák ožil, může za to U2B. Coffee U Dvou buchet

Laskominy od Maryny: Chtěla bistro, má pekárnu. Ale jakou!

Každý Brňák ví, že nejlepší makronky jsou od Republiky

Paštiky z konzervy? Čongrády mají grády

Učí péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem, přestože má celiakii

Titbit: Bez kulicha a modrých rukavic tu salát nevyrobíte

Takhle vzniká Ajala, druhá nejlepší čokoláda na světě

Sonnentor: bylina bez rodnéno listu jim do čaje nesmí

Když všichni seli řepku, on vsadil na dýně. A dobře udělal

Cascara Fizz: vaří limonádu ze „slupek“ od kávy

Vývar nemusí být s nudlemi a nemusí se jíst lžící, říkají autoři Siláka

Michal Burda: Tatér, který vám v Triku uvaří nejlepší kafe

Éra sušených těstovin je pryč. Pastař nabízí čerstvé „italské“

Nemohu prodávat koláče za cenu vajíčka a mouky, říká majitelka Tartaletky

Rukama mi prošlo deset tisíc koblížků, říká majitelka Růžového domečku

Bílý chřest roste v hrobech, zelený na poli

Jíme s Mírou: Domácí výrobna, kterou si zamilujete

Na zimu hážeme mléko do zámeckého sklepa, říká majitelka kozí farmy

Pekař Mikula: Neumím vyrobit rohlík za šedesát pět halířů

Farma Jeřmanice: Náš tvaroh zraje osmnáct hodin

Nejdůležitější je hlídat konec a nefrajeřit, říká výrobkyně řepného sirobu