Seriál Děláme to jinak

Mají v sobě obrovskou chuť pracovat, dávají do svého podnikání všechno, jedou podle tradičních metod, používají kvalitní suroviny... Mají nápady a zkouší realizovat i ty zdánlivě nejšílenější. Dělají to prostě jinak.

Představíme vám ty, kteří se nebáli a pustili se do podnikání v potravinářství. Je jedno, jestli vaří vývar, vyrábí domácí sýry, stáčejí mošty, zda dobré jídlo prodávají nebo servírují. Důležité je, že to dělají poctivě a rádi. I proto si zaslouží nás zájem a prostor v našem novém seriálu.

Znáte někoho, kdo to „dělá jinak“?
Napište nám do redakce@vitalia.cz, děkujeme!

Éra sušených těstovin je pryč. Pastař nabízí čerstvé „italské“

Nemohu prodávat koláče za cenu vajíčka a mouky, říká majitelka Tartaletky

Rukama mi prošlo deset tisíc koblížků, říká majitelka Růžového domečku

Bílý chřest roste v hrobech, zelený na poli

Jíme s Mírou: Domácí výrobna, kterou si zamilujete

Na zimu hážeme mléko do zámeckého sklepa, říká majitelka kozí farmy

Pekař Mikula: Neumím vyrobit rohlík za šedesát pět halířů

Farma Jeřmanice: Náš tvaroh zraje osmnáct hodin

Nejdůležitější je hlídat konec a nefrajeřit, říká výrobkyně řepného sirobu

Tvarůžková cukrárna: Denně zpracujeme deset kilo tvarůžků

Chtěla si vydělat patnáct tisíc měsíčně, teď má firmu se sto zaměstnanci

DJ, který v Karlíně připravuje kanadskou specialitu poutine

Jak se vyrábí mozzarella? Každý kus je originál

Mozzarellart: Sýry vyrábějí z českého mléka, obchodují po italsku

Nesnáším, když vidím v kavárnách rozmražený cheesecake

Nechci na bezlepkové dietě vydělávat, říká restauratér

Dortletky vyrábí majitelka prvorepublikové cukrárny sama. Tři dny

Restaurace Uhelna: Vaříme bezlepkově, ale nepoznáte to

Veronika Klamtová, majitelka raw cukrárny: Obchody jdou moc dobře

Samurai shot je první funkční panák bez alkoholu

Pulpamen: lokální delikatesa světových chutí

Nevyrábím zmrzlinu pro davy, říká majitel zmrzlinárny 2AD

I letos bude oblíbené espreso s tonikem, říká baristka

Kitchen story: Jak vaří manželé v kuchyni?

Zmrzlina se dá udělat téměř ze všeho, říká zmrzlinářka

Lokálka: Prodáváme jen to dobré. A mrkev v rohlíku

Sushiqueen: Asi jsem se opravdu měla narodit v Asii

Pekař Kabát: Nemáme tu konkurenci

V roce 2020 dojde kakao? Nevěřím, říká majitelka Čokoládové cukrárny

U nás pracují prodavači, ne podavači, říká šéf nevšední masny