Hlavní navigace

zvěřina

Kontroly na farmářských trzích 2017: padaly pokuty za statisíce

Loni na farmářských trzích provedli inspektoři přes tři sta kontrol, a přestože tam zákazník očekává vyšší kvalitu produktů, inspektoři našli celou řadu pochybení. Nejčastěji šlo o nedostatky v označování potravin a prokazování jejich původu.

Redakce

23. 3. 2018 11:00
Doba čtení: 2 minuty

Jeleni na třešních

Milovníci kreslených seriálů o baronovi Prášilovi si možná vzpomenou na epizodu, ve které se baron vydá na lov jelenů, ale při setkání s kořistí mu dojdou náboje a na jelena tak vypálí třešňové pecky…

Petr Havel

17. 6. 2016 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Na trhu zvěřinu koupit nesmíte

Každý kus zvěřiny, který si to namíří na talíř, musí být zkontrolován buď veterinárně nebo proškoleným pracovníkem. Jak takové maso správně opracovat a kde ho sehnat?

Redakce

19. 11. 2014 8:30
Doba čtení: 3 minuty

Když bažanta, tak slepici

Žádné kuře a la bažant, dejte si originál. Právě teď ho můžete mít za čerstva z lesa. Nebo spíše ji, nejchutnější maso má zhruba roční bažantí slípka.

Petr Havel

24. 10. 2014 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Česká zvěřina dobývá Evropu. Jak to bude u nás?

Celkem 80 procent v ČR ulovené a zpracované zvěřiny míří do zahraničí. Na našem trhu jí konkuruje maso načerno ulovené, za neznámých podmínek skladované, připravované a prodávané.

Petr Havel

22. 1. 2014 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Přešlechtěné prase vám chutnat nebude

Po tématu hovězího masa se tentokrát věnujeme kvalitě vepřového. Smutným výsledkem úsilí o co nejlibovější maso je flákota sice netučná, ale spíše tuhá a bez výraznější chuti.

Petr Havel

13. 12. 2012 0:00
Doba čtení: 6 minut

Proč mají foodies rádi podzim

Na podzim je radost vařit. Užít si typické suroviny – houby, dýně, kapustu, ale i zvěřinu nebo jehněčí. Víte, jak nezavraždit kapustičky?

Redakce

2. 10. 2012 11:38
Doba čtení: 3 minuty

Další veřejné tajemství: Zvěřina v restauracích má pochybný původ

Bude načerno prodávaná zvěřina pokračováním kauzy metanol? Stejně jako u pančovaného alkoholu o tom všichni vědí a nikdo to neřeší. Maso není pod kontrolou, ani paraziti v něm.

Petr Havel

2. 10. 2012 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Jehněčí a zvěřina do každé rodiny

Sezóna jehněčího a zvěřiny právě začíná. Poznejte jejich chuť a zjistěte, proč je jehněčí ideální pro dietu. Co všechno se dá z jehněčího vykouzlit, pak ukáže naše fotogalerie.

Redakce

21. 9. 2012 10:00
Doba čtení: 3 minuty

Kde se bere jedovaté olovo ve zvěřině? Z olověných střel

FOTOGALERIE – Použití krvavých ořezů z okolí střely do potravin je sice zakázáno, ale nálezy veterinářů ho jasně dokazují. Výsledkem je přítomnost nebezpečného olova v mase a uzeninách.

Petr Havel

7. 8. 2012 0:00
Doba čtení: 4 minuty

To nejlepší maso není ani čerstvé ani krásně růžové

Z řeznictví, kde krávu dělí jen na přední, zadní a svíčkovou, si žádný pořádný kus masa neodnesete. Gurmány a fajnšmekry zve do světa hovězího majitel farmářské prodejny Sklizeno.

Kateřina Čepelíková

13. 7. 2012 0:00
Doba čtení: 5 minut