Hlavní navigace

zelí

Kysané zelí z našich obchodů není zdravé, ukázal test

Kysané zelí nesmí být sterilované, aby si zachovalo tělu prospěšné látky – vitamín C a probiotické bakterie. Takové vlastnosti očekáváme od zelí v sáčku. Test odhalil, jak moc se pleteme.

6. 2. 2018 11:22
Doba čtení: 3 minuty

Kysané zelí neobsahuje vitamin C, zjistil dTest

Konzumace kysaného zelí je doporučována hlavně díky vysokému obsahu vitaminu C. Jenže, jak potvrdily nejnovější testy, výrobci nešetrnou sterilací dokážou céčko ze zelí vymazat.

Doba čtení: 2 minuty

Nebezpečné okurky a kysané zelí z Polska

Makro musí stáhnout z prodeje potraviny obsahující nepovolenou kyselinu. Autor: SZPI Státní zemědělská a potravinářská inspekce nařídila společnosti Makro stažení okurek, které nevyhověly kontrole v obsahu kyseliny mravenčí. Tato látka byla v odebraném vzorku zjištěna v množství 710 mg/kg, přitom není vyhláškou vůbec povolena.

16. 4. 2012 10:56
Doba čtení: 1 minuta