Hlavní navigace

těstoviny

Jsou těstoviny vhodná příloha, nebo dietní chyba?

Těstoviny jsou zdravá příloha – omyl. Těstoviny jsou nezdravá příloha – taky omyl. Nejde ani tak o těstoviny samotné, jako o to, s čím – a nebo bez čeho – je servírujeme.

Veronika Pourová

26. 2. 2018 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Kamil Mucha v Cattani vaří nejlepší těstoviny v Brně

„Nejsem žádný pasta nazi,“ říká majitel dvou oblíbených pasta barů. Kamil Mucha si otevřením vlastního podniku splnil dávný sen, i když původně to měla být samoobslužná restaurace. Dodnes ale platí, že jídla s čerstvými těstovinami si může každý host nakombinovat dle vlastní chuti.

Jana Zlámalová

8. 6. 2017 0:00
Doba čtení: 7 minut

Tarhoňa – středoevropská varianta vaječných těstovin

Tarhoňa je potravina rozšířená u našich sousedů na Slovensku i v Maďarsku. U nás není běžně k mání, ale můžete si ji třeba koupit na internetu nebo sami uvařit. Poradíme jak a co s ní dál.

Petr Havel

17. 5. 2017 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Špagety jedí lžící (ne)jen Češi

Italská kuchyně se po celém světě těší velké popularitě. Kromě pizzy si ve stejné míře lidé také oblíbili italské těstoviny. Špagety, penne nebo linguine se připravují téměř v každé české domácnosti. Jíme ale těstoviny stejně jako Italové?

Jana Zlámalová

2. 5. 2017 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Éra sušených těstovin je pryč. Pastař nabízí čerstvé „italské“

Jan Blažek se po italské zkušenosti přestal věnovat pohostinství, aby se pustil do výroby vlastních těstovin. A s čerstvými těstovinami dle italských receptur se zase do pohostinství vrátil.

Redakce

14. 7. 2016 10:48
Doba čtení: do minuty

Nejoblíbenější pizza v ČR je Capricciosa. Hlavně večer

Pizza bude mít tuto neděli svátek, pojďme se podívat, jakou máme v Česku nejraději a kdo si ji nejčastěji objednává. Zabrousíme i do historie.

Kateřina Čepelíková

7. 2. 2014 9:00
Doba čtení: 2 minuty

Falšování potravin: možné je všechno. I zázraky

Zapomeňte na zkostnatělé představy. Vaječné těstoviny bez vajec, ryby bez masa, tvarohová buchta bez tvarohu… všechno jde. Dokud vás při tom nechytí.

Lenka Krbcová

21. 8. 2012 0:00
Doba čtení: 5 minut

Spořádáme sedm kilo těstovin za rok. Ale jakých?

Kolínka, vřetena s řasou nebo černé špagety? Podle čeho vybírat? Podívejte se, jakou roli hraje složení či tvar, jaký je rozdíl mezi vaječnými a bez vajec a čím se těstoviny barví.

Anna Příhodová

11. 6. 2012 0:00
Doba čtení: 6 minut