Hlavní navigace

testování kvality

Testy potravin: jak objektivně hodnotit chuť?

Senzorické hodnocení potravin je nejjednodušší a proto v řadě laických testů potravin nejčastěji používané. Výsledný verdikt je mediálně prezentován jako měřítko kvality potravin. Omyl.

Petr Havel

17. 10. 2013 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Nový nápad za všechny peníze: Dávat Klasu na pšenici je blbost

Klasa je nejznámější značkou kvality potravin. Vynechme teď podmínky jejího udělování i sumy za propagaci. Klasa chce být nově udělována i surovinám a jídlům. A co takhle vodě v potoce?

Petr Havel

20. 8. 2013 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Testování kvality potravin stojí i 8 tisíc. Prodejci ho využívají

ROZHOVOR – V letácích i přímo na výrobcích se začaly objevovat pečetě kvality, o jejichž existenci, původu a zárukách málokdo něco tuší. Zjistili jsme, co zlatá medaile na potravinách znamená.

Kateřina Čepelíková

14. 8. 2013 0:00
Doba čtení: 7 minut