Hlavní navigace

smažení

Rostlinné oleje: Proč jedna láhev nestačí

Chystáte se vařit. A potřebujete osmažit cibulku. Jenže na čem? Vedle klasického olivového nebo slunečnicového oleje stojí v regálech řepkový, palmový, sezamový, kokosový a kdo ví jaký ještě…

Jana Poncarová

24. 11. 2014 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Na slunečnicovém oleji nesmažte

Časopis dTest testoval sedmnáct slunečnicových olejů. Zjišťoval v nich obsah karcinogenních látek, pesticidů i vitaminu E. A vítězem se stává…

Redakce

4. 11. 2014 15:16
Doba čtení: 2 minuty

Kapr musí pořád plavat. I když je mrtvý

Český kapr dobývá zahraniční pulty. Více než polovina kaprů z třeboňských rybníků míří do Německa a Francie. V cizině ho připravují jinak než u nás. My obvykle smažíme – a často špatně.

Kateřina Čepelíková

9. 12. 2013 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Přepuštěné máslo je lepší a nekazí se

Oproti klasickému máslu je přepuštěné máslo kvalitnější, neobsahuje vodu, nežlukne a má i hojivé účinky. V obchodech ho momentálně nenajdete, ale poradíme, jak si jej připravit doma.

Petr Havel

25. 6. 2013 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Jak používat tuky v kuchyni

Váháte, po jakém tuku sáhnout, pokud zrovna pečete či smažíte? Jaký olej se hodí do salátů a čím namazat krajíc chleba? Poradí výživový poradce Michal Jeník.

Redakce

28. 8. 2012 10:00
Doba čtení: 1 minuta

Červené maso bychom měli péct při nízkých teplotách. Bude lepší a zdravější

Péct či smažit maso dlouho a za vysokých teplot vede k tomu, že si v jídle zbytečně vyrábíme rakovinotvorné látky. Dokazuje to nová práce ze Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity.

Redakce

6. 3. 2012 10:00
Doba čtení: 2 minuty