Hlavní navigace

probiotika

Je miso polévka skutečně zdravá? Musíte ji správně připravit

Miso polévka je tradiční japonský pokrm, který získává stále větší popularitu i u nás. Z čeho se vlastně vaří, co obsahuje a jak ji připravit, aby byla prospěšná našemu zdraví?

Daniel Mareš

30. 4. 2018 0:00
Doba čtení: 2 minuty

Kysané zelí z našich obchodů není zdravé, ukázal test

Kysané zelí nesmí být sterilované, aby si zachovalo tělu prospěšné látky – vitamín C a probiotické bakterie. Takové vlastnosti očekáváme od zelí v sáčku. Test odhalil, jak moc se pleteme.

Redakce

6. 2. 2018 11:22
Doba čtení: 3 minuty

Co to je? Zdravé bakterie aneb tibi krystaly

Říká se jim tibi nebo také japonské krystaly. Tibi získáte ve formě houby nebo prášku a sami si z něj můžete připravit tzv. vodní kefír. Jde vlastně o fermentovanou vodu, nápoj populární pro své zdravotní účinky.

Veronika Pourová

25. 1. 2018 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Jíte kysané zelí a nakládané okurky? Jíte zdravá probiotika

Asi už jste slyšeli o důležitých střevních bakteriích, kterým se říká probiotika a mají pozitivní vliv na naše trávení a střevní imunitu. Možná ale nevíte, které potraviny jsou významným zdrojem těchto probiotických bakterií.

Veronika Pourová

10. 11. 2017 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Příští stanice metra: Bohušovická mlékárna

Jediná mlékárna u nás, která má vlastní „metro“. Nejde o samoúčelnou frajeřinku, doprava podzemními chodbami umožní zachovat správnou teplotu od výroby až po distribuci.

Lenka Krbcová

20. 5. 2013 0:00
Doba čtení: 6 minut

Fastfood za beďary nemůže

Proč se ve zkouškovém období osypáváme a proč máme hroznou pleť, i když nakupujeme nejdražší krémy? Kdo může na naše popraskané koutky? Poradí dermatolog z FN Královské Vinohrady.

Kateřina Čepelíková

15. 4. 2013 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Zapomeňte na probiotika, úředníci zakázali toto slovo používat

Musí zmizet. Nápisy probiotika či prebiotika na obalech potravinářských výrobků, i tvrzení obsahující tyto výrazy a poukazující na jejich pozitivní vliv na lidský organismus.

Petr Havel

13. 11. 2012 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Probiotické tampóny jsou účinnější než jogurt v pochvě

S nepříjemnými výtoky a vaginálními záněty se setkávají tisíce žen. Probiotické tampóny mírní potíže a předcházejí infekcím. Navzdory domněnkám je nenahradí ani bílý jogurt, ani tabletky.

Redakce

31. 7. 2012 10:00
Doba čtení: 4 minuty

Více vody, nižší cena - osud salámu Vysočina. A nejen jeho

Všimli jste si? Kvalitnější verze tradičně vyráběných českých potravin se celkem nenápadně vytratily z pultů. Nebyl o ně zájem a výrobci buď opustili, nebo minimalizovali jejich výrobu.

Petr Havel

1. 6. 2012 0:00
Doba čtení: 5 minut

Za vitamíny utrácíme čím dál víc peněz

Říká se, že v Americe teče do záchodu nejdražší moč na světě. To proto, že právě v USA polykají lidé nejvíc potravinových doplňků. A Češi se co do vitaminů Západu přibližují.

Redakce

28. 2. 2012 10:00
Doba čtení: 2 minuty

Posilování imunity je dobrý byznys, co ale opravdu funguje?

Pilulek, které se nám vnucují a podbízejí, že vylepší naši imunitu, jsou stovky. A nejsou levné. Jak se v nich vyznat a co skutečně pomáhá? Imunoložka Blanka Říhová to ví.

Kateřina Kolářová

9. 12. 2011 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Kefír, acidofilní mléko, zákys, kyška - jak se vyznat v zakysaných mléčných nápojích

Zakysané výrobky se liší co do obsahu a účinnosti, některé navíc obsahují probiotika. A co víc – pro každého je vhodná jiná mléčná či probiotická kultura a v jiném množství.

Lucie Tomanová

6. 12. 2011 0:00
Doba čtení: 5 minut