Hlavní navigace

pěstování dýně

Dýně v kuchyni – receptem to končí, důležitý je už výběr a skladování

Přestože dýně letos mají svůj nejslavnější den už za sebou, pořád jsou hojně k mání a stále z nich můžeme vařit, péct či smažit. Vlastně až do jara, při dobrém skladování vydrží dlouho.

Lenka Krbcová

12. 11. 2012 9:00
Doba čtení: 2 minuty

Sezóna dýní začíná. Umíte ji připravit?

Přestože oslavám Halloweenu většina Čechů příliš nehoví, dýňová dekorace si u nás své místo našla. Jako lampy zdobí nejednu zahradu. Vnitřek této neobvyklé zeleniny ale často končí v odpadkovém koši, což je obrovská škoda – dužina, semínka a dýňový olej jsou totiž cenným zdrojem vitamínů a živin.

Petra Pohlová

30. 10. 2009 0:00
Doba čtení: 4 minuty