Hlavní navigace

ovocné pivo

Radlery a cidery: Prosadí se proti české pivní klasice?

Míchat ovocné limonády s pivem nebo se opíjet zkvašeným jablečným moštem bylo ještě před pár lety pro konzumenty piva v ČR nemyslitelné. Dnes je situace zcela jiná.

Doba čtení: 4 minuty

Který z nich je přírodní? Cider, nebo cidre?

Rozdílů mezi ciderem a cidrem je jako mezi hodinkami a holinkami. Oba kvašené mošty se vyrábí z jablek, oba mají bublinky, ale jen jeden je bez aditiv a přidaného cukru.

Doba čtení: 5 minut

První české biopivo hledá své odběratele

Bude se v zemi pilsnerů dařit biopivu? Pivo z ekologicky pěstovaných surovin následuje ovocná a nealko piva a nenechává se odradit tím, že předchozí nesmělé pokusy o biopivo nevyšly.

Doba čtení: 3 minuty

Vánoční experimenty – pivo s višní a čokoládou

K Vánocům kromě jiných dobrot patří i nabídka speciálních piv. Inspirují se sladkými chutěmi, kořením či punčem, obvyklý je vyšší obsah alkoholu. Spíš nás vrazí do fotelu, než osvěží.

Doba čtení: 5 minut

Jsou ovocná piva cool?

Kde se vzaly, tu se vzaly, internet zaplavily informace o škodlivosti radlerů. Původní upozornění na množství éček v nich obsažených rychle proměnilo letní nápoj v kyselinu plnou jedu.

Doba čtení: 4 minuty