Hlavní navigace

omega-3

Kapři se „vylepšují“ krmivem

Tak jako klasický kapr i tzv. funkční kapr mává ploutví v českých rybnících, tělo mu zdobí šupiny a útroby mnoho drobných kostí. Jak je tedy možné, že konzumace omega3 kapra dokáže zlepšit zdraví už po jednom měsíci?

Doba čtení: 3 minuty

Margarín se přestal vyrábět metodou ztužování

Margarín je umělé zlo, které do kuchyně nepatří, myslí si spousta lidí. Podle aktuálně vydané analýzy neoprávněně. Margaríny se totiž už nějaký ten pátek nevyrábějí nevhodnou metodou ztužování.

Doba čtení: 2 minuty

Budeme rybí tuk pěstovat na polích?

Jen izolovaného rybího tuku se ročně vyrobí asi milion tun. Zásoby mořských ryb se tenčí a poptávka po nich roste, i kvůli víře v prospěšnost omega-3. Vědci proto testují „rybí tuk“ z rostlin.

Doba čtení: 4 minuty

Kokosový a palmový olej – velmi levné tuky, kterým je lépe se vyhnout

Naším problémem není tuk, ale spíše typy tuků, které konzumujeme. Laciné tropické tuky většina firem používá k výrobě různých druhů potravin. Počínaje pečivem až po trvanlivé potraviny.

Doba čtení: 4 minuty

Šupinatá kůže je příznakem nedostatku tuku v jídle

Lidé po celém světě konzumují příliš mnoho „špatného“ tuku. Samozřejmě všechny tuky nejsou špatné a jejich příjem ovlivňuje naše zdraví. Důležité jsou hlavně omega-3 mastné kyseliny.

Doba čtení: 4 minuty

Polsko má desítky intenzivních chovů sladkovodních ryb, my dva

Ryba je zdravá, chutná… a drahá. To poslední už tak zcela neplatí. Na trhu jsou například cenově velmi dostupní pstruzi, bohužel – ze zahraničích „továren na ryby“.

Doba čtení: 4 minuty

Pangas je sladkovodní ryba ze znečištěné řeky

Je oblíben z mnoha důvodů. Kvalita pangase je však závislá na kvalitě vody, obsahu přídatných látek a dalších parametrech. Ani sebekvalitnější nikdy nebude mít přednosti mořské ryby.

Doba čtení: 4 minuty

Každá potravina obsahuje něco zdraví prospěšného

Tím, jak žijeme a jak se stravujeme, se můžeme řadě nemocí vyhnout. Podle dietoložky Karolíny Hlavaté to platí zejména pro civilizační choroby, ale také zánětlivá a jiná onemocnění.

Doba čtení: 6 minut

Nám neznámé potraviny jedli už Inkové

Quinoa, chia, noni nebo baobab jsou méně známé rostlinné produkty, které se dají jíst. A nejen to. Právem se řadí mezi nutričně nabité potraviny s výraznými léčivými účinky.

Doba čtení: 4 minuty

Rybí saláty nazvané„s jogurtem“ jsou plné majonézy

Máte dva saláty, jeden se jmenuje „v majonéze“ a druhý „s jogurtem“. Co je základem toho jogurtového? Že by ryby? Jogurt? Kdepak, majonéza. Dokonce je jí tam víc než v tom s majonézou.

Doba čtení: 4 minuty

Olivový olej má konkurenta - řepkový je v mnohém lepší

Řepky máme plné žluté lány, ale podpora řepkového oleje není výsledkem tuzemské lobby. Doporučují ho i renomované zahraniční společnosti pro výživu. Nejlepší olej na našem trhu: řepkový!

Doba čtení: 4 minuty

Za vitamíny utrácíme čím dál víc peněz

Říká se, že v Americe teče do záchodu nejdražší moč na světě. To proto, že právě v USA polykají lidé nejvíc potravinových doplňků. A Češi se co do vitaminů Západu přibližují.

28. 2. 2012 10:00
Doba čtení: 2 minuty