Hlavní navigace

olivy

I drahý olivový olej může být směska

Vybírat olej podle líbivé etikety nebo reklamy, která nám někde vzadu v hlavě rezonuje, není vždy nejlepší nápad. Oleje se totiž dají velmi snadno míchat, a tak se také míchají.

Kateřina Čepelíková

31. 7. 2017 8:00
Doba čtení: 2 minuty

Jak se vyrábí olivový olej, ten kvalitní

Co nevidět čeká Španěly sklizeň oliv, vezmou traktory nebo elektrické tyče a začnou sklepávat olivy do plachet. Co s nimi udělají dál, abychom si mohli vychutnat jejich extra panenský olivový olej?

Kateřina Čepelíková

31. 7. 2017 0:00
Doba čtení: 5 minut

K nejkvalitnějšímu olivovému oleji se musíte propít

Víno, sýry i čokoládu dnes degustuje kde kdo. Buďte originální, dejte lahve dohromady a uspořádejte s přáteli ochutnávku olivových olejů. Poradíme, jak na to i co která chuť značí.

Kateřina Čepelíková

12. 12. 2013 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Olivových olejů z odpadu jsou plné obchody. Vyberte si kvalitní

Máte rádi olivový olej? Jeho chuť, vůni a aroma nejvíce oceníte, když koupíte čerstvý extra virgin. Pro teplou kuchyň postačí panenský, hlavně se vyhněte olivovému oleji z odpadu.

Kateřina Čepelíková

25. 11. 2013 0:00
Doba čtení: 5 minut

Nejlepší suvenýr z dovolené: dobré jídlo

Na cestách se z nás stávají gurmáni a domů vozíme místní suroviny a speciality. Jako dárek nebo pro vlastní potěchu. Podívejte se, co shánět v Itálii, Španělsku a dalších zemích Evropy.

Beáta Bačíková

30. 7. 2013 0:00
Doba čtení: 8 minut

Kde končí nebezpečné potraviny?

Nemine týden, aby se člověk nedozvěděl, že inspektoři zadrželi nebezpečné jídlo: s hliníkem, červy, botulotoxinem… Jak se zboží vůbec dostane pod lupu inspektorů a co se s ním stane?

Kateřina Kolářová

29. 11. 2011 0:00
Doba čtení: 4 minuty