Hlavní navigace

meloun

Krájený meloun by měl být prodán do dvou hodin

Jakmile je meloun „načatý“, měl by se rychle zkonzumovat. Odborníci preventivně upozorňují na rizika melounů, vycházejí přitom i z předchozích zkušeností, kdy dlouho nakrájené či špatně omyté melouny způsobily nákazu.

4. 8. 2017 10:27
Doba čtení: 3 minuty

Druhy melounů: jak se liší vodní a cukrový a který se hodí na gril

Klasikou mezi melouny je vodní meloun – červená dužina, zelená slupka, černá jadérka. I když bývá nejlevnější, Češi začínají ochutnávat i další druhy melounů, žlutý, cukrový, bezpeckový, baby, Galia, Cantaloupe, Piel de sapo…

22. 6. 2017 12:16
Doba čtení: 4 minuty

Meloun by měl znít skoro jako zvon v kostele

Jak děti malují meloun? Zelený půlměsíc, červenou pastelkou dužinu – a důležité poznávací znamení – černé pecky. Teprve pak je meloun melounem. Jenže to už neplatí. Lenka Doležalová ze společnosti Anecoop vysvětluje, jak se „dělají“ melouny bez pecek.

Doba čtení: 9 minut

Melounové recepty

Pro vaření i přípravu nápojů je výhodnější bezpeckový meloun než jeho kolega s černými zrnky.

30. 7. 2015 0:00
Doba čtení: 2 minuty

Až se budete nudit, řízněte do melounu

Chystáte o víkendu večírek? Kupte si meloun a modelářský nožík, a zkuste vytvořit pomíjivou krásu na slavnostní stůl. Jen pozor na prsty…

26. 6. 2015 13:00

Melounové menu: Chystejte cukr i sůl

Rozpůlit meloun, odříznout výseč, zakousnout se a nechat sladkou tekutinu stékat po bradě. Klasická ukázka konzumace melounu. Jde to ale i jinak, buďte odvážní, zažijte explozi chutí.

12. 6. 2015 11:00

Rajčata a melouny: je to ovoce, nebo zelenina?

Dohady o to, zda je meloun ovoce nebo zelenina, se vedou celkem často. Napadlo by vás však váhat u takových plodů, jako jsou rajčata? Přitom kvůli tomu byla už několikrát u soudu.

Doba čtení: 3 minuty