Hlavní navigace

McDonald´s

Bacha, padá ti do klína hamburger!

Fastfoodová okénka cílí na zákazníky z řad řidičů a ani se tím netají. Řidiči konzumují bagety, burgery i hranolky máčené v kečupu za jízdy přímo v místech, kde vy přecházíte přes přechod, kde chodí děti do školy… Co na to BESIP?

15. 10. 2018 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Od telete po hamburger: Jak vzniká ikona McDonald's

„S hovězím masem v našich hamburgerech je to velice jednoduché. To prostě bylo, je a bude pouze mleté přední hovězí. Až na grilu se přidá pepř a sůl a to je celé,“ říká Vít Grec z McDonald's. Až takhle je to jednoduché, dalo by se říci, ale ono to zas tak prosté není. Podívali jsme se na celou cestu masa: od telete až po burger se světoznámým logem.

11. 10. 2018 0:00
Doba čtení: 16 minut

McDonald's oslavuje Big Mac. Je mu už padesát let

Vůbec prvním burgerem fastfoodového řetězce McDonald's byl Filet-O-Fish, plátek smažené ryby v housce. Big Mac, asi nejznámější burger tohoto řetězce, se začal prodávat až o tři roky později, tedy před padesáti lety.

2. 8. 2018 15:00
Doba čtení: 3 minuty

McDonald's ukončil projekt Na rovinu

Na webu Na rovinu odpovídal fastfoodový řetězec na dotazy ohledně svých výrobků. Namísto otázek a odpovědí čeká nyní návštěvníky webu přesměrování na jinou kampaň.

Doba čtení: 3 minuty

Co všechno koluje o jídlech z McDonald's?

Omelety dělají v mekáči ze sušených vajec, nugety ze zářivě růžové hmoty a maso do hamburgerů se barví karmínem. Pravda, nebo lež?

27. 1. 2016 13:00
Doba čtení: 5 minut

McDonald's: Maso i hranolky máme z Polska

McDonald's prý nic netají, všechno řekne pěkně na rovinu a odtajní i své dodavatele. Dozvíte se, odkud berou mléko, hranolky, i proč si nechávají ze Slovenska vozit umytou balenou zeleninu.

Doba čtení: 3 minuty

Obsahují hamburgery z McDonald´s an­tibiotika?

Společnost McDonald´s v Americe začala pracovat na snižování antibiotik v kuřecím mase. Čeká to i Evropu?

Doba čtení: 3 minuty

I burger se dá reklamovat

Jste nespokojeni se zbožím či službou? Máte právo reklamovat na kterékoliv provozovně obchodníka. Pokud nenarazíte na franšízu. Ty jsou v pohostinství a prodeji potravin celkem obvyklé.

12. 4. 2013 11:12
Doba čtení: 2 minuty

Bez sacharidů si ani neškrtneme

Zelenina a ovoce nehraje v našich jídelníčcích prim. Vyřazujeme přílohy v honbě za lepší postavou, ale na druhou stranu si neodpíráme bagety a hambáče. Co na to Iva Málková ze STOBu?

Doba čtení: 5 minut

První zdravý fastfood není o nic lepší než McDonald´s

Navštívili jsme dva pražské fastfoody, Famagustu, který se honosí podtitulem „zdravý“ , a klasiku McDonald´s. Rozebrali jsme čtyři wrapy a zjistili, čím se od sebe liší. Moc toho není.

Doba čtení: 6 minut

Jídlo ve fast foodech je nezdravé. Ale ne kvůli tučnosti, to je to nejmenší

Řada lidí si myslí, že problém je v množství kalorií. Když hubnout nechci, proč se omezovat? Kdyby tušili, co jídlo z fast foodu opravdu obsahuje a proč tak dobře chutná, změní názor.

Doba čtení: 8 minut

Jíst pomalu? Ano. Ale organizovat se kvůli tomu?

Když před několika lety vzniklo hnutí Slow Food neboli Pomalé jídlo jako protipól rychlého občerstvení – fast foodu, znělo to dobře. Jenže se to nějak zvrtlo.

Doba čtení: 4 minuty