Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Témata
»
maso
maso
121
–
150
/
242
První strana
Předchozí strana
2
3
4
5
6
7
8
Následující strana
Poslední strana
Co s výslužkou ze zabijačky: dají se zabijačkové pochoutky zmrazit?
Dostali jste výslužku ze zabijačky a přemýšlíte, jak s velkým množstvím jitrnic, ovaru, tlačenky či huspeniny naložit? Jsou prakticky jen dvě možnosti, sníst, nebo zamrazit. S první variantou si musíte poradit sami, s tou druhou vám poradíme my.
Petr Havel
25. 1. 2017
Počet nových komentářů
5
Brusel chtěl zakázat vinnou klobásu
Vinná klobása je jednou z našich specialit, která také málem zmizela kvůli EU. A ještě nemá vyhráno.
Petr Havel
13. 1. 2017
Počet nových komentářů
19
Hlavní rozdíl mezi světlou a tmavou tlačenkou je v krvi
Víte, co všechno se používá na výrobu u nás tak oblíbené tlačenky? Složení může být naprosto rozdílné.
Petr Havel
28. 12. 2016
Počet nových komentářů
2
Mýty o mase: Víte, která část kuřete je tučnější než vepřové?
Ke kvalitě masa a masných výrobků se vztahuje řada mýtů. Profesorka Jana Dostálová a Nadace Výživa pro zdraví chtějí nejčastější dezinformace vyvrátit.
Jana Dostálová
1. 12. 2016
Počet nových komentářů
6
Tohle vidět nechcete: nelegální porážka kachen v restauraci v SAPĚ
Policie s inspekcí úřadovala v SAPĚ letos už po deváté, tentokrát byla odhalena nelegální porážka kachen v restauraci. Na místě bylo zajištěno nejen několik stovek kilogramů kachního masa a kostí, ale i osm živých kachen. Bude tedy navíc podán podnět pro podezření z týrání zvířat.
Redakce
29. 11. 2016
Počet nových komentářů
8
Paštiky z konzervy? Čongrády mají grády
Rozhovor
Pamatujete, když jste si o letních prázdninách u babičky krájeli luncheon meat a opékali ho na ohni? S tím, který vyrábí Tomáš Babinec, se zase můžete vrátit do dětských let. Chutná skvěle a neteče, stejně jako kvalitní paštiky Čongrády.
Kateřina Čepelíková
28. 11. 2016
Počet nových komentářů
5
Na Damejidlo.cz našla inspekce falšované pokrmy
Falšované potraviny či jídlo nenachází inspektoři jen v obchodech nebo běžných restauracích. Tentokrát na něj narazili na známém rozvozu jídel Damejidlo.cz, v restauraci Kebab Atlas Montes. Na co přišli?
Redakce
19. 10. 2016
Počet nových komentářů
2
Tipy: Kde zaručeně koupíte dobré maso
Kde nakupují maso znalci? Doporučení se opakují, takže kam pro dobré maso, je asi jasné. Běžně ho totiž podle odborníků nekoupíte.
Lenka Krbcová
13. 9. 2016
Počet nových komentářů
1
Nelegální výrobna masa a uzenin zásobovala okolí
Aktualita
Bez papírů, bez dodržení zásad bezpečnosti potravin a z masa nejistého původu, tak se pustil do „řezničiny“ provozovatel na Pardubicku.
Redakce
7. 9. 2016
Počet nových komentářů
2
4 kroky k dokonale rozpálenému grilu
Gril umí rozpálit kde kdo, ale jen málokdo ví, jak to udělat rychle a snadno. Jen opravdový expert pak dokáže poradit, jaký otop se hodí na grilování ryby.
Redakce
20. 7. 2016
Jak může být v uzenině 150 % masa?
Ve značení uzenin, a nejen vepřových, aby se prase vyznalo. A vám nezbude, když chcete mít šunku plnou masa z pašíka a salám z kravky, zkoumat složitě písmenka na obalu. A nevěřit všemu, co se tvrdí.
Petr Havel
13. 7. 2016
Počet nových komentářů
6
Jsou kvalitnější české párky, nebo ty zahraniční?
V zahraničí mají všechny potraviny lepší chuť, tam je nešidí, jako u nás, zní často z úst Čechů. Jenže možná v zahraničí měří všechno jiným metrem.
Petr Havel
23. 6. 2016
Počet nových komentářů
4
10 rad šéfkuchařů pro perfektní grilování
Máte nový gril a v lednici maso za hříšné peníze, protože se chystáte dnes rozjet grilovací sezonu? Přečtěte si tipy ke grilování známých šéfkuchařů, ať neuděláte nějakou botu.
Kateřina Čepelíková
13. 5. 2016
Počet nových komentářů
1
Pozor na mleté maso, inspekce našla salmonelu v „Čerstvé porci“ z Lidlu
Aktualita
Mleté maso od zahraničního dodavatele je kontaminováno bakteriemi Salmonelly. Inspekce varuje před jeho konzumací. Maso prodával řetězec Lidl.
Redakce
9. 5. 2016
Počet nových komentářů
11
Nové značení masa – co se mění? Chytáky zůstanou
Komentář
Nová vyhláška zpřesní označování masa a masných výrobků. Měla by omezit šizení spotřebitele. Víte ale, jak velký je rozdíl třeba mezi „telecími párky“ a „párky s telecím masem“?
Petr Havel
29. 4. 2016
Počet nových komentářů
1
Asijský fast food LI-WU vařil z prošlého masa
Prošlé maso v restauraci? Že to není možné? To byste se divili, co všechno veterináři našli v asijském fast foodu v Českých Budějovicích.
Redakce
20. 4. 2016
Počet nových komentářů
1
Plíseň a myšince: Tady se vyrábělo tofu prodávané v SAPĚ
Prohlédněte si fotografie otřesných hygienických podmínek, ve kterých se vyrábělo tofu mířící do SAPY.
Redakce
8. 4. 2016
Další maso pochybného původu mířilo do SAPY
Aktualita
Stejné maso, stejný podnikatel, stejné prohřešky. Někdo se prostě z chyb neponaučí. Přestože už na konci února maso pochybného původu veterináři určili k likvidaci, znovu ho u podnikatele našli. Bude pykat.
Redakce
23. 3. 2016
Separát už není, co býval
Strojně oddělené maso, lidově řečeno separát, má u spotřebitelů velmi negativní zvuk. Většinou však už není tím, čím v minulosti býval, a to v pozitivním slova smyslu. Problém je právě ve slově „většinou“.
Petr Havel
14. 3. 2016
Počet nových komentářů
4
Maso mířící do SAPY veterináři postříkali modrou barvou
Veterinární správa spolu s policií zasahovaly u dodavatelů potravin živočišného původu. Zadržely čtyři tuny masa, které se musely zlikvidovat.
Redakce
29. 2. 2016
Počet nových komentářů
1
Benefity a rizika červeného masa
Když budete červené maso konzumovat po kilech a péct ho při vysokých teplotách, pak o veškeré jeho benefity přijdete. Oč konkrétně?
Kateřina Čepelíková
25. 1. 2016
Počet nových komentářů
7
Nebezpečné maso a uzeniny: Hrubá chyba, nebo záměrné šokování?
Odborníci odpovídají na nejčastější dotazy, které se objevily v souvislosti s nedávno zveřejněnou informací o škodlivosti červeného masa a uzenin. Podivují se nad tím, že WHO nedala k dispozici detaily hodnocení.
Jiří Ruprich
15. 12. 2015
Počet nových komentářů
8
Čech sní průměrně 759 kilo jídla za rok. Víme, co přesně
Kolik čeho sníme? Český statistický úřad vytvořil prezentaci, ze které je patrné, jak se mění naše stravovací zvyky v průběhu uplynulých šedesáti pěti let.
Redakce
7. 12. 2015
Kuře je z 72 % voda
Kvalitu drůbežího masa ovlivňují zejména technologie zpracování. Kuřata, ale také třeba krůty, představují vydatný zdroj živočišných bílkovin a zároveň obsahují malé množství tuku.
Petr Havel
26. 11. 2015
Počet nových komentářů
3
Hovězí vývar: K čemu je dobrá morková kost
Hovězí vývar je výborný na polévku, ale poslouží také jako základ k řadě jiných pokrmů. Zejména pokud použijeme dnes pozapomenuté morkové kosti, které byly cenné pro naše předky.
Petr Havel
19. 11. 2015
Salám s plísní se vyrábí z mraženého masa
Jeli jsme se podívat do Kostelce, jak se vyrábí Křemešník i Uherák. Teď už víme, jak dlouho trvá plísni, než zabalí salám do bílé, i proč musí být maso na výrobu fermentovaných salámů mražené.
Kateřina Čepelíková
16. 11. 2015
Počet nových komentářů
14
Antibiotika u zvířat máme pod kontrolou. Zatím
Svět, Evropa i odborníci nabádají k uvážlivému používání antibiotik. Pravidla, která u nás jejich užívání v chovech hospodářských zvířat drží na uzdě, se však mají uvolnit.
Petr Havel
13. 11. 2015
Počet nových komentářů
1
Červené maso a uzeniny – je jejich konzumace vážně taková katastrofa?
Nedávno zveřejněná zpráva WHO o škodlivosti „červeného“ masa a masných výrobků vyvolala poprask. Co jsme se vlastně dozvěděli? Přinášíme vám komentář prof. Jiřího Rupricha ze Státního zdravotního ústavu.
Jiří Ruprich
30. 10. 2015
Počet nových komentářů
6
Marián Jurečka: Usiluji o zvýšení potravinové soběstačnosti
Je třeba zapracovat na podpoře exportu a začít být soběstační v tom, co si můžeme v našich podmínkách vypěstovat a vyprodukovat, říká ministr zemědělství.
Redakce
26. 10. 2015
Počet nových komentářů
1
Burgerfest – nejmasožravější svátek roku
Pozvánka
Přijďte se o víkendu 19. a 20. září podívat na pražské Výstaviště v Holešovicích a ochutnat burgery, které připravují čeští mistři. Je tady čtvrtý ročník Burgerfestu.
Redakce
16. 9. 2015
121
–
150
/
242
První strana
Předchozí strana
2
3
4
5
6
7
8
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Absces konečníku (Rektoanální absces)
Zácpa
Šedý zákal (katarakta)
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Astma
Revmatoidní artritida
Bolest na hrudi
Bradavice
Artróza
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Shoďte dvě kila za měsíc, radí trenér. Jinak místo tuku ztratíte svaly
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji