Hlavní navigace

maliny

Jak v kuchyni využít maliny? Pečte je s bůčkem

Maliny nemusí být nejlepší jen červené a zobané přímo z keříku. Své uplatnění najdou i v omáčkách k masu, nanucích či zeleninových salátech. Máme pro vás osvědčené tipy i recepty.

Kateřina Čepelíková

31. 7. 2014 0:00
Doba čtení: 5 minut

Lesní ovoce se hodí k přípravě letních nápojů i místo chemické kosmetiky

Lesní jahody, borůvky, ostružiny, maliny… drobné ovoce s velkým efektem. V létě ho oceníme nejen do osvěžujících nápojů, ale i jako zdroj prospěšných a léčivých látek.

Simona Procházková

19. 7. 2013 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Marušku už neposílají ke dvanácti měsíčkům, ale do Břežan

Největší jahodárna v Česku pěstuje jahody po holandsku. Co to obnáší, jak nákladné je pěstování jahod ve velkém a jak v Břežanech zamezí potlučení? Na to jsme se jeli podívat.

Kateřina Čepelíková

21. 6. 2013 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Do správného ovocného nanuku patří kus prasete

Máte rádi ovocné nanuky? Mnohdy v nich žádné ovoce není. Zato v nich jsou věci, které byste nečekali. Dejte si nanuk a podívejte se na náš test, pak už možná nebudete mít chuť.

Kateřina Čepelíková

15. 8. 2012 0:00
Doba čtení: 8 minut

Lesní plody jsou naše jediné skutečně původní ovoce

Ačkoli praotec Čech považoval podle pověsti za nejlepší plody země zaslíbené mléko a strdí, byly největším tehdejším i dnešním ternem naší krajiny lesní plody. Mají blahodárné účinky.

Petr Havel

26. 7. 2012 0:00
Doba čtení: 5 minut