Hlavní navigace

kvásek

Kvásková vánočka zabere celý den. Ale stojí za to, tvrdí Maškrtnica

Vánočka může být jemná jako dech, vysušená jak loňské dřevo anebo vláčná, s plnou chutí, která vám vydrží i týden ve výborné formě. Jak takovou vánočku upéct a nač si dát pozor, prozradí Maškrtnica.

Kateřina Čepelíková

16. 12. 2014 0:00
Doba čtení: 5 minut

Honza Šmikmátor napekl stovky chlebů. Naučí to i vás

Upéct chleba není věda. Zkušený pekař objasní všechny záludnosti spjaté s jeho přípravou, kynutím i pečením. Pak už si na vlastní chleba troufnete i vy.

Kateřina Čepelíková

28. 5. 2014 0:00
Doba čtení: 7 minut

Kvalitu chleba poznamenává hon za nízkou cenou

Tradiční chléb se rodí den a půl. Rychlovka hotová přes noc nemůže dosáhnout klasické chuti a vůně, ani trvanlivosti. Některé trendy ve výrobě chleba jsou slibné, jiné budí rozpaky.

Petr Havel

11. 6. 2013 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Vykrmte si v lednici kvásek na domácí chleba

Už vás nebaví jíst chleba, kterého se stěží dotkne ruka pekaře? Zkuste si upéct vlastní, z žitného kvásku, který se zdarma rozdává po celé České republice. Stojí za tím pecempecen.cz.

Kateřina Čepelíková

28. 1. 2013 0:00
Doba čtení: 5 minut

Kdo si mastí kapsu na chlebu? Pekaři to nejsou

Chleba se po šedesáti letech našeho odříkání trochu víc prodává. Žádný zázrak to ale není. Chceme chleba, který umějí prodávat jen řetězce, ale vyrobit ho za desetikorunu neumí nikdo.

Kateřina Čepelíková

30. 10. 2012 0:00
Doba čtení: 5 minut

Kvalitní chléb v domácí pekárně neupečete

Výhody domácího chleba? Voní a navíc je opravdu čerstvý a teplý. To je ale zřejmě všechno. V domácí pekárně nelze upéci chléb ani kvalitní, ani nutričně optimální, ani déle nevydrží.

Petr Havel

21. 9. 2012 0:00
Doba čtení: 5 minut