Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Témata
»
Kvalita potravin
Kvalita potravin
181
–
210
/
640
První strana
Předchozí strana
4
5
6
7
8
9
10
Následující strana
Poslední strana
9 otázek a odpovědí: O kvalitním chlebu
Dnes můžeme vybírat mezi tolika druhy chleba, že si snad každý přijde na své. Jak poznáme ten, který je vyroben přírodním kvasem? Podle čeho vybírat chleba v obchodě? Jak ho správně skladovat?
Redakce
7. 3. 2017
Počet nových komentářů
18
Kdy díry v sýru znamenají vadu
Rozhovor
Poznáte v obchodě kvalitní sýr, nebo klidně koupíte něco, co se v mlékárně moc nepovedlo? Jiří Kopáček nám prozradí, kde mohou mlékaři nadělat nejvíce chyb i jak je potom v obchodě poznat.
Kateřina Čepelíková
7. 3. 2017
Počet nových komentářů
5
Majonéza musí obsahovat nejméně dvě procenta žloutku
Majonéza, to je především olej a vaječný žloutek. Tu kvalitní poznáte podle jejich podílu i toho, že neobsahuje zbytečnou chemii – konzervanty, barviva či zahušťovadla.
Redakce
3. 3. 2017
Počet nových komentářů
2
Gothaj, jak má být. Proč je lepší tenčí plátek salámu
Salám gothaj původně obsahoval coby základ hovězí a vepřové maso, to se ale v honbě za co nejnižšími náklady postupně měnilo. Někteří výrobci se teď vracejí k původním recepturám.
Petr Havel
2. 3. 2017
Počet nových komentářů
11
Sklizeno rozšiřuje vlastní sortiment potravin. Novinkou je špaldová mouka
Síť prodejen zaměřená na kvalitní potraviny přidává do nabídky bílou a celozrnnou mouku ze špaldy vysazené speciálně pro Sklizeno. Pod značkou Naše Miroslav již přes rok nabízí také uzeniny a chystá rozvoj značky Navařeno.
Lenka Krbcová
23. 2. 2017
Lidl k nám ze zahraničí vozí šizené výrobky
Aktualita
Veterináři zjistili při kontrole potravin z dovozu klamavě označené mléčné výrobky z Polska a Německa.
Redakce
17. 2. 2017
Počet nových komentářů
33
I ze Slováků dělají popelnici Evropy
Test
Velký test: Stejné potraviny na Slovensku a v Rakousku mají jiné složení. Slovenské ministerstvo zemědělství představilo výsledky rozsáhlého srovnání, které potvrdilo, co nadnárodní výrobci potravin dosud popírali. A popírají dál.
Lenka Krbcová
15. 2. 2017
Počet nových komentářů
6
Jak se váží a jak se kontroluje, kolik masa je v salámu
Extra salám přišel o Klasu. Podle kontroly v něm bylo málo masa. Výrobce to vidí jinak a upozorňuje na legislativní nesoulad mezi značením potravin a laboratorní metodou.
Redakce
15. 2. 2017
Obchody nabízejí více dopékaného pečiva
Komentář
Sortiment pečiva dopékaného přímo v obchodech se rozšiřuje. Tzv. bake-off pečivo je trend, potvrzují prodejci. A zájem zákazníků roste.
Petr Havel
14. 2. 2017
Počet nových komentářů
1
Ministři chtějí zatočit s dvojí kvalitou potravin
Aktualita
Třetina německých potravin má jiné (lepší) složení než identické výrobky z českého trhu. Aby bylo konečně jasno, ministerstvo zemědělství nechá v pěti zemích zpracovat velké srovnání potravin, které bude prezentovat v EU.
Redakce
7. 2. 2017
Proč nekupovat hodně světlý eidam?
Čím tučnější eidam, tím méně obsahuje vápníku. Čím světlejší barva, tím méně je vyzrálý. Co dalšího jste o eidamu nevěděli?
Redakce
7. 2. 2017
Počet nových komentářů
30
Mobilem změříte kvalitu potravin
Nové technologie umožní kontrolu potravin samotnými spotřebiteli, přímo v obchodě a jen za použití chytrého telefonu.
Petr Havel
3. 2. 2017
Počet nových komentářů
1
Kečup nesmí obsahovat žádná barviva: 10 bodů pro výběr toho kvalitního
Kečup se poprvé vyskytl v anglickém slovníku v roce 1690, ovšem to ještě neobsahoval žádná rajčata. Bez nich si dnes kečup neumíme představit a kvalitu posuzujeme hlavně podle množství použitého při výrobě.
Redakce
10. 1. 2017
Nejhorší potraviny roku 2016
Galerie
Které potraviny skončily loni Na pranýři? Kdo je prodával a jaké byly nejčastější prohřešky?
Lenka Krbcová
5. 1. 2017
Počet nových komentářů
2
Kdo může za špatné potraviny? Chyba je většinou na straně maloobchodu
Rozhovor
Inspekce se v loňském roce zaměřila na zahraniční mléčné výrobky, které byly často nevyhovující. Jako vážnou hodnotí i kauzu falšovaného a nebezpečného medu. Podívejte se, které potraviny skončily v roce 2016 Na pranýři a proč.
Lenka Krbcová
5. 1. 2017
Počet nových komentářů
3
MalCao: šizené socialistické retro
Aktualita
Kakaový nápoj má potíže s kakaem. Nápoje s označením MalCao se před několika lety vrátily na trh coby „tradiční“ nápoj s vůní retra. Inspekce není spokojená s jejich kvalitou.
Redakce
16. 12. 2016
Počet nových komentářů
18
Jak to je s mortadelou z Německa. Byla falšovaná, nebo ne?
Aktualita
Lidl nabízel falšovanou mortadelu z Německa, oznámila SZPI. Namísto téměř osmdesáti procent masa jen pětašedesát. Takový rozdíl zjistila potravinářská inspekce v masném výrobku krůtí mortadela. Celá záležitost je však o něco složitější.
Redakce
28. 11. 2016
Počet nových komentářů
10
Paštiky z konzervy? Čongrády mají grády
Rozhovor
Pamatujete, když jste si o letních prázdninách u babičky krájeli luncheon meat a opékali ho na ohni? S tím, který vyrábí Tomáš Babinec, se zase můžete vrátit do dětských let. Chutná skvěle a neteče, stejně jako kvalitní paštiky Čongrády.
Kateřina Čepelíková
28. 11. 2016
Počet nových komentářů
5
Jak poznat česká a čerstvá vejce
Chcete české a navíc čerstvé vejce? Myslíte si, že ho poznáte? Označení se různě obchází a musíte vědět, jak na to.
Petr Havel
16. 11. 2016
Počet nových komentářů
6
Tři a půl tuny nebezpečných želé kuliček pro přípravu bubble tea
Potravinářská inspekce zadržela zásilku BOBA – Praskacích sirupových želé kuliček s příchutí pro přípravu bubble tea.
Redakce
13. 10. 2016
Počet nových komentářů
8
Slunečnicový olej z Maďarska byl falšovaný
Aktualita
V síti společnosti Ahold inspektoři našli falšovaný slunečnicový olej. Na obale bylo deklarováno, že se jedná o olej jednodruhový, ale laboratorní analýza prokázala opak.
Redakce
11. 10. 2016
Test ovocných knedlíků: Na obalu ovoce, v knedlíku džem
Test
Ovocné knedlíky jsou typické pro sladkou českou kuchyni. Jejich milovníci si je rádi dopřejí plněné čerstvým ovocem. Jak jsou na tom s kvalitou polotovary? Časopis dTest sledoval úroveň prodávaných ovocných knedlíků.
Redakce
2. 10. 2016
Počet nových komentářů
1
Výrobci začnou snižovat v potravinách obsah cukru, soli nebo tuku
Komentář
Do roku 2020 by se v některých potravinách vyráběných na území ČR mohly snížit obsahy soli, cukru nebo některých druhů mastných kyselin, tedy tuku. Jedná o tom například Nestlé, Unilever či Coca-Cola.
Petr Havel
29. 9. 2016
Počet nových komentářů
1
Nová soutěž na podporu kvalitních potravin
Aktualita
SZIF spouští velkou spotřebitelskou soutěž. Má podpořit potraviny oceněné značkami kvality.
Redakce
26. 9. 2016
Zajímá vás kvalita potravin? Odborníci vám řeknou, co jste nevěděli
Pozvánka
Státní veterinární ústav Praha nově pořádá odborné semináře pro odbornou i laickou veřejnost.
Redakce
22. 9. 2016
dTest odhalil ten nejlepší kečup
Test
Spotřebitelský časopis dTest podrobil zkoušce kvality dvacet tři vzorků kečupů, které se pohybují na českém trhu. Který z nich je ten nejlepší a zaslouží si být ve vaší spíži?
Redakce
22. 9. 2016
Počet nových komentářů
4
Nejhůře se k dodavatelům chová Lidl a Kaufland, říká ministerstvo
Je to nerovný boj, vydírání a nátlak. Zkušenosti s arogantním i vulgárním chováním má třetina dodavatelů řetězců. Většina z nich pak tvrdí, že je to právě obchodní politika maloobchodních řetězců, co negativně ovlivňuje kvalitu potravin v České republice.
Kateřina Čepelíková
6. 9. 2016
Počet nových komentářů
13
Nejde jen o Klasu, ale o dobrou pověst, říká řezník sedmé generace
Kvůli značce Klasa jsou kontrolováni několikrát do roka. Vždy bylo vše v pořádku, až do letoška. Jeden vzorek ukázal nepovolený škrob v šunce a výrobce o Klasu přišel. „Nemám možnost bránit své výrobky,“ říká majitel.
Lenka Krbcová
17. 8. 2016
Penny prodává „nehezkou“ zeleninu. Nevyhodí se a zákazník ušetří
Aktualita
Prodejny Penny Marketu začaly prodávat zeleninu, která by jinak neměla v maloobchodě šanci. Má být o nejméně deset procent levnější. Děkujeme, píší zákazníci. Jiní reptají.
Lenka Krbcová
16. 8. 2016
Počet nových komentářů
2
Vepřové maso z Polska obsahuje antibiotika
Aktualita
Na český trh se dostalo několik set kilogramů vepřové panenky, která obsahuje nadlimitní množství antibiotik. Taková potravina je z hlediska naší legislativy nepoživatelná.
Redakce
9. 8. 2016
181
–
210
/
640
První strana
Předchozí strana
4
5
6
7
8
9
10
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Absces konečníku (Rektoanální absces)
Zácpa
Šedý zákal (katarakta)
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Astma
Revmatoidní artritida
Bolest na hrudi
Bradavice
Artróza
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Shoďte dvě kila za měsíc, radí trenér. Jinak místo tuku ztratíte svaly
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji