Hlavní navigace

kuskus

Kuskus má pověst zdravé přílohy – zaslouží si ji?

Kuskus je často vnímán jako typicky zdravá příloha, proto někoho možná překvapí, že jde v podstatě o těstovinu a opět záleží, zda je kuskus celozrnný, nebo klasický a na jaký způsob si ho připravíte.

Veronika Pourová

12. 3. 2018 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Přílohy se škrobem vyvolávají falešný pocit bezpečí

Přílohy k jídlu chtějí rozumné zacházení, chyba je velké množství i jejich úplné vynechávání, obsahují důležité látky. Škrtnutí příloh v dietě vede navíc k jojo efektu.

Eva Fryšarová

23. 9. 2014 0:00
Doba čtení: 6 minut

Jídlo na dovolené: Strasti a slasti cestovatele

Cesty mě zavedly do Českého ráje. Po celodenním trmácení jsem se ocitla před vstupem na nádvoří zámku. Klasický obrázek. Parkoviště a stánky. Můj žaludek si říkal o malou svačinu.

Jana Poncarová

12. 8. 2014 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Kamut pšenice nejenom chutná jinak

Kamut je příbuzný starověké tvrdé pšenice. Jeho složení je ale pro člověka vhodnější a chuť je sladší. Na našem trhu najdete kamut chléb, těstoviny, kuskus, a také běžné pečivo.

Hana Bačíková

4. 7. 2013 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Spořádáme sedm kilo těstovin za rok. Ale jakých?

Kolínka, vřetena s řasou nebo černé špagety? Podle čeho vybírat? Podívejte se, jakou roli hraje složení či tvar, jaký je rozdíl mezi vaječnými a bez vajec a čím se těstoviny barví.

Anna Příhodová

11. 6. 2012 0:00
Doba čtení: 6 minut

Bulgur - celozrnná pšenice vyvrací mýty o zdravé výživě

Bulgur není ani drahý, ani náročný na přípravu a co víc – není to ani „zrní bez chuti“, což jsou obvykle uváděné důvody, proč nejíst zdravě. Podívejte se, co z něj dá vykouzlit.

Kateřina Čepelíková

10. 4. 2012 0:00
Doba čtení: 4 minuty