Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Témata
»
kuřecí maso
kuřecí maso
1
–
29
/
29
Kuřatům na Moravě zpříjemňují život už třicet let. Třeba podestýlkou z rašeliny
Moravská drůbež od společnosti Drumo se má o dost lépe než v jiných drůbežárnách. Má jinou podestýlku, jiný způsob krmení, a dokonce vdechuje „voňavější“ vzduch.
Petr Havel
23. 6. 2021
Nemáte doma mražené kuřecí? Může v něm být salmonela
Aktualita
Potravinářská inspekce varuje před zmrazeným kuřecím masným výrobkem z Polska. Zjistila v něm salmonelu.
Redakce
2. 9. 2020
Naporcovat a vykostit kuře podle videonávodu zvládnete hravě
Překvapit rodinu pečenou kuřecí roládou, to může být dosud nedostižný sen. Ale jen proto, že vám ještě nikdo pořádně neukázal, jak na to.
Kateřina Čepelíková
22. 10. 2019
V čem se obaluje kuře KFC, že tak křupe? Cornflaky to nejsou
Křupavá struktura kuřete Kentucky z KFC nedá mnohým spát, napodobují ji kukuřičnými lupínky, ale stejně to není ono. My jsme nakoukli do kuchyně fastfoodového řetězce a nechali jsme se poučit.
Kateřina Čepelíková
15. 10. 2019
Počet nových komentářů
5
Do Česka se dostaly mražené kuřecí řízky s úlomky plastů
Aktualita
Mražené řízky s úlomky plastů byly podle Státní veterinární správy distribuovány do obchodů v Praze, Pardubicích, Hostivici a Říčanech. Vrátit je můžete v místě nákupu.
Redakce
2. 7. 2019
Za uplynulý měsíc se do Česka dostalo 16 tun polského masa se salmonelou
Aktualita
Z Polska k nám od 18. dubna dorazilo šestnáct tun drůbežího masa, v němž byla detekována salmonela. Je možné, že už se snědlo.
Redakce
22. 5. 2019
Polské kuřecí maso se salmonelou se dostalo do škol i nemocnic
Aktualita
Po důsledných kontrolách Státní veterinární správy došlo k odhalení dalších zásilek masa se salmonelou. Jde o čtyři a půl tuny drůbežího masa, které odebraly školy, nemocnice, restaurace i cateringové společnosti.
Redakce
1. 3. 2019
Počet nových komentářů
8
dTest našel v kuřecích prsních řízcích vodu a salmonelu, ale antibiotika ne
Aktualita
Časopis dTest nechal otestovat jedenáct vzorků kuřecích prsních řízků, aby prověřil jejich kvalitu a dodržení legislativních požadavků.
Redakce
12. 7. 2018
V Česku je 10 tun polského masa se salmonelou
Aktualita
Bakterie rodu Salmonelly enteritidis způsobujících průjmové onemocnění nalezla inspekce v deseti tunách kuřecího masa, které k nám dorazilo z Polska. Právě probíhá stahování masa z tržní sítě.
Redakce
17. 4. 2015
Proč bio kuře stojí 3× víc než obyčejné?
Aktualita
Zatímco bílý bio jogurt se cenově přiblížil běžnému, bio kuře krákoře pořád výrazně dráž než obyčejné kuře. Důvody jsou zřejmé.
Kateřina Čepelíková
20. 5. 2014
Počet nových komentářů
15
Neříkejte separátu separát, přejí si výrobci uzenin
Párky z masa u zákazníků brutálně pohořely. Víc chutnají ty s drůbežím separátem, totiž strojně odděleným masem. A to přesto, že separát má image odpadu. Právem?
Lenka Krbcová
12. 8. 2013
Počet nových komentářů
25
Kuřata jím dál. Tušila jsem, že se nevyrábí z plastu
Zápach masa. Vlhko, chlad. Stovky kuřat. V přepravkách na porážku. Na pásech na kuchání. Na hácích pod stropem na zpracování. Sunou se napříč halami. Střih. Vůně. Šunka, párky, klobásky.
Lenka Krbcová
15. 7. 2013
Počet nových komentářů
10
V Česku se hojně cpeme brazilskými a polskými kuřaty
Co se stalo s českým kuřetem, že ho v kuchyních nahrazujeme polským, maďarským a brazilským? Jsou totiž levnější. Chov drůbeže v Česku prodražuje halda nařízení EU i naše standardy.
Kateřina Čepelíková
3. 6. 2013
Počet nových komentářů
9
Zpracovatelé masa jsou šejdíři
Aktualita
Platit za vodu stejné peníze jako za maso? To se tedy vyplatí… SZPI našla vodou nadopované maso v těchto obchodech: Tesco, Billa, Ahold a Globus. Podívejte se na fotogalerii hříšníků.
Kateřina Čepelíková
21. 12. 2012
Počet nových komentářů
14
Burger není žádný karbanátek v housce
Hamburger z fastfoodu nemá nic společného s burgerem, který si připravíte doma. Zapomeňte na shánění vajec, majoránky a mouky. Připravte si originál burger s profíkem.
Kateřina Čepelíková
18. 10. 2012
Počet nových komentářů
19
Salmonely je u lidí pětkrát méně - díky drůbeži
Český veterinární dozor se sám dostal pod kontrolu kvůli salmonele u drůbeže. Inspekce zkoumala, jak si s ní umí poradit. Závěr zní: Velmi dobře. Díky tomu ubylo i salmonely u lidí.
Redakce
1. 10. 2012
První zdravý fastfood není o nic lepší než McDonald´s
Navštívili jsme dva pražské fastfoody, Famagustu, který se honosí podtitulem „zdravý“ , a klasiku McDonald´s. Rozebrali jsme čtyři wrapy a zjistili, čím se od sebe liší. Moc toho není.
Kateřina Čepelíková
20. 9. 2012
Počet nových komentářů
11
Poznáte v obchodě zkaženou potravinu?
Kupujete si domů zelený eidam a zapáchající maso? Pokud ano, jistě v tom není záměr. Jak se vyhnout špatně skladovaným potravinám, které nám mohou způsobit zažívací potíže?
Redakce
5. 9. 2012
Nemám balkon, zahradu, v parku pěkně griluju
Grilování není sice nezdravější úpravou jídla, ale rozhodně patří v Česku k neoblíbenějším. Natolik, že se rozrůstá i do veřejných parků. Kde všude můžete grilovat?
Kateřina Čepelíková
10. 8. 2012
Počet nových komentářů
2
Češi grilují rádi, ale špatně. Poradíme vám s výběrem masa
Základem správného grilování nemůže být kilo vuřtů za čtyřicet korun. S výběrem masa, na kterém si opravdu pochutnáte, poradí David Kukla z farmářské prodejny Sklizeno.
Kateřina Čepelíková
31. 7. 2012
Počet nových komentářů
12
Jídlo ve fast foodech je nezdravé. Ale ne kvůli tučnosti, to je to nejmenší
Řada lidí si myslí, že problém je v množství kalorií. Když hubnout nechci, proč se omezovat? Kdyby tušili, co jídlo z fast foodu opravdu obsahuje a proč tak dobře chutná, změní názor.
Lenka Reichová
23. 7. 2012
Počet nových komentářů
40
Čím vším se dá přiložit pod gril?
Každý dnes griluje, ale ne každý vybere správný otop. Které dřevo se hodí pro hovězí steak a jakým ovoníte kuřecí?
Redakce
12. 7. 2012
Počet nových komentářů
1
Křehčení – metoda nutící spotřebitele platit v ceně masa vodu
Kolik vody může být v křehčeném mase? Žádný zákonný limit neexistuje. Čili v praxi klidně tolik, aby maso ještě „drželo pohromadě“. Zvláště v případě hovězího je to téměř zločin.
Petr Havel
23. 3. 2012
Počet nových komentářů
12
Čtvrt miliónu kuřat denně. Lze při takovém množství zachovat kvalitu?
ROZHOVOR – Umíte si představit čtvrt miliónu kuřat? Tolik se zpracuje ve Vodňanské drůbeži. Každý den. „Zákazníci začínají více důvěřovat české produkci,“ říká ředitel Milan Říha.
Lenka Krbcová
15. 3. 2012
Počet nových komentářů
2
Vodňanská drůbež obhajuje svoje kuřata
Společnost Vodňanská drůbež nesouhlasí se závěry hodnocení dTestu, v němž Zlaté kuře z Vodňan zcela propadlo. Společnost reaguje na výsledky testů provedených Občanským sdružením spotřebitelů TEST a zveřejněných v únorovém čísle časopisu dTest. O zjištěních jsme vás informovali v článku dTest: Salmonela v kuřatech.
Redakce
20. 2. 2012
dTest: Salmonela v kuřatech
Časopis dTest nakoupil 17 kuřat, kuřecích čtvrtek a stehen a udělal bakteriologické vyšetření na přítomnost bakterií. Zjištěné nálezy jsou vážné. Ani jedno kuře nebylo bez salmonely.
Redakce
14. 2. 2012
Životopis mého kuřete: „život a smrt“ drůbeže ze dvora
ROZHOVOR – Taky máte plné zuby kuřat z hypermarketu, divné beztvaré hmoty bez chuti, zato se zápachem? Variantou je tzv. selská drůbež. Jak a v čem se liší od svých neduživých bratříčků?
Lenka Krbcová
15. 11. 2011
Počet nových komentářů
8
Místo kuřete kupujete jen živočišnou bílkovinu
Chovatel o problémech velkochovů: Nejdůležitější je cena. Vše ostatní, včetně zdraví konzumentů, kvality potravin a kvality života zvířat určených k lidské spotřebě, musí jít stranou.
Jiří Vacek
14. 11. 2011
Počet nových komentářů
40
Veterináři vraceli tuny drůbežího z Polska. Jak se vyvarovat salmonely?
Drůbežáři ze zahraničí, na rozdíl od těch domácích, nemusí chladit kuřecí maso vzduchem, ale vodou. Je to levnější, ale také rizikovější kvůli většímu výskytu salmonel.
Redakce
20. 9. 2011
Počet nových komentářů
3
1
–
29
/
29
Domácí lékař
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Absces konečníku (Rektoanální absces)
Zácpa
Šedý zákal (katarakta)
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Astma
Revmatoidní artritida
Bolest na hrudi
Bradavice
Artróza
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Shoďte dvě kila za měsíc, radí trenér. Jinak místo tuku ztratíte svaly
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji