Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Témata
»
kuře
kuře
1
–
30
/
36
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Pomalu rostoucí kuřata: změní drůbežáři způsob chovů?
V drůbežářství začínají být trendem pomalu rostoucí kuřata. Nabízejí benefity pro zákazníky a ukazuje se, že ani jejich cena nemusí být nutně o moc vyšší než u drůbeže chované co nejrychleji.
Petr Havel
23. 6. 2022
Kuřatům na Moravě zpříjemňují život už třicet let. Třeba podestýlkou z rašeliny
Moravská drůbež od společnosti Drumo se má o dost lépe než v jiných drůbežárnách. Má jinou podestýlku, jiný způsob krmení, a dokonce vdechuje „voňavější“ vzduch.
Petr Havel
23. 6. 2021
Naporcovat a vykostit kuře podle videonávodu zvládnete hravě
Překvapit rodinu pečenou kuřecí roládou, to může být dosud nedostižný sen. Ale jen proto, že vám ještě nikdo pořádně neukázal, jak na to.
Kateřina Čepelíková
22. 10. 2019
Polské kuřecí maso se salmonelou se dostalo do škol i nemocnic
Aktualita
Po důsledných kontrolách Státní veterinární správy došlo k odhalení dalších zásilek masa se salmonelou. Jde o čtyři a půl tuny drůbežího masa, které odebraly školy, nemocnice, restaurace i cateringové společnosti.
Redakce
1. 3. 2019
Počet nových komentářů
8
Speciálně do omáček – testovali jsme nový výrobek
Test
Není to šlehačka, není to zakysaná smetana, ale těmto produktům chce být důstojnou alternativou. „Mladší sestra“ Lučiny, obdoba slavného Crème Fraîche, láká na smetanovou omáčku bez hrudek, dobrou chuť a úsporu suroviny. Vyzkoušeli jsme s ní uvařit.
Petr Havel
14. 9. 2018
Agrofert stopnul prodej slepic z klecí. „Za odměnu půjdou na jatka,“ říkají ochránci
Aktualita
Drůbežárna Druko Střížkov přestává lidem nabízet k odprodeji tzv. vynesené slepice ze svých klecových chovů. Ti, kteří už dlouhé roky slepice z velkochovů vykupují, jsou pobouřeni, podle nich totiž tyto slípky míří na jatka. Máme vyjádření Agrofertu.
Kateřina Čepelíková
10. 9. 2018
Kuřata grilovaná na ohni, to je bistro Grils
Kuřecí maso můžete opéct i ugrilovat, nebo ho, stejně jako v novém podniku sítě Ambiente Grils, grilovat nad ohněm. Podle šéfkuchařky Markéty Libánské je právě takové kuře nejlepší.
Kateřina Čepelíková
28. 2. 2018
Počet nových komentářů
2
10 otázek a odpovědí o kuřecím mase. Víte, co jíte?
„Na hlavu“ máme v ČR spotřebu drůbežího masa 27 kg. A jeho popularita stále roste. Přečtěte si, jaké jsou způsoby zpracování, chlazení a označování drůbežího masa. Víte, podle čeho se dělí do jakostních tříd a co zjistíme z etikety?
Redakce
9. 1. 2018
Počet nových komentářů
2
Prodávali kuřecí se salmonelou. Lidé ho mohou mít v mrazáku
Aktualita
Prsní kuřecí řízky prodávané v řeznictví tzv. na váhu obsahovaly bakterie salmonely. Podezření nyní potvrdily laboratorní testy.
Redakce
14. 7. 2015
Počet nových komentářů
4
Maso se salmonelou šlo výhradně do ČR. Jak ho poznáte?
Aktualita
Zásilka tří tun chlazeného kuřecího z Polska obsahovala bakterie Salmonelly enteritidis. Maso se prodávalo výhradně v České republice a lidé ho ještě mohou mít v mrazáku.
Redakce
15. 6. 2015
Počet nových komentářů
3
V Česku je 10 tun polského masa se salmonelou
Aktualita
Bakterie rodu Salmonelly enteritidis způsobujících průjmové onemocnění nalezla inspekce v deseti tunách kuřecího masa, které k nám dorazilo z Polska. Právě probíhá stahování masa z tržní sítě.
Redakce
17. 4. 2015
Skutečná cena levného masa
Za laciné potraviny platíme čtyřikrát. U kasy v obchodě, vlastním zdravím, v obrovských dotacích, které plynou do intenzívního zemědělství, a nepříznivým dopadem na přírodu. Ve skutečnosti jsou proto hodně drahé.
Olga Myslivečková
4. 2. 2015
Počet nových komentářů
15
Proč bio kuře stojí 3× víc než obyčejné?
Aktualita
Zatímco bílý bio jogurt se cenově přiblížil běžnému, bio kuře krákoře pořád výrazně dráž než obyčejné kuře. Důvody jsou zřejmé.
Kateřina Čepelíková
20. 5. 2014
Počet nových komentářů
15
Jak svět přichází o jednodenní kuřata
Málokterý spotřebitel ví, jak to skutečně chodí v zemědělských a potravinářských podnicích. Snadno pak uvěří různým skandálním odhalením. Často jsou mylná. Realita přesto může šokovat.
Petr Havel
29. 4. 2014
Počet nových komentářů
39
Inspekce našla nelegální porcovnu polského masa
Aktualita
Veterinární správa v Praze v těchto dnech odhalila a uzavřela nelegální porcovnu polské drůbeže. Maso mířilo jak do maloobchodu, tak do stravovacích zařízení.
Kateřina Čepelíková
28. 3. 2014
Neříkejte separátu separát, přejí si výrobci uzenin
Párky z masa u zákazníků brutálně pohořely. Víc chutnají ty s drůbežím separátem, totiž strojně odděleným masem. A to přesto, že separát má image odpadu. Právem?
Lenka Krbcová
12. 8. 2013
Počet nových komentářů
25
Kuřata jím dál. Tušila jsem, že se nevyrábí z plastu
Zápach masa. Vlhko, chlad. Stovky kuřat. V přepravkách na porážku. Na pásech na kuchání. Na hácích pod stropem na zpracování. Sunou se napříč halami. Střih. Vůně. Šunka, párky, klobásky.
Lenka Krbcová
15. 7. 2013
Počet nových komentářů
10
Vajíčková mapa: najděte si nejbližší slepici
Kudy vede „cesta vejce“? Jak kdy. Pokud ji chcete mít co nejkratší, zapojte se do stejnojmenného projektu. Na vajíčkové mapě vyberete dodavatele a brzy už si pochutnáte na čerstvém vejci.
Beáta Bačíková
1. 7. 2013
Počet nových komentářů
7
V Česku se hojně cpeme brazilskými a polskými kuřaty
Co se stalo s českým kuřetem, že ho v kuchyních nahrazujeme polským, maďarským a brazilským? Jsou totiž levnější. Chov drůbeže v Česku prodražuje halda nařízení EU i naše standardy.
Kateřina Čepelíková
3. 6. 2013
Počet nových komentářů
9
Zpracovatelé masa jsou šejdíři
Aktualita
Platit za vodu stejné peníze jako za maso? To se tedy vyplatí… SZPI našla vodou nadopované maso v těchto obchodech: Tesco, Billa, Ahold a Globus. Podívejte se na fotogalerii hříšníků.
Kateřina Čepelíková
21. 12. 2012
Počet nových komentářů
14
Na pranýři visí dalších 41 závadných potravin
Aktualita
Potravinynapranyri.cz za poslední měsíc našly plesnivé piškoty, chleba, oslizlé párečky a klobásy. Výjimkou nebyly ani plesnivé arašídy. Jaké jsou ty konkrétní výrobky a obchody?
Kateřina Čepelíková
19. 10. 2012
Počet nových komentářů
2
Husa i kachna bývaly tučnější
Husy i kachny jsou na indexu. Přitom husí sádlo je mnohem zdravější než vepřové a je otázka, zda trend méně tučné drůbeže není na škodu. Tradici svatomartinské husy netřeba opouštět.
Petr Havel
17. 10. 2012
Počet nových komentářů
5
Salmonely je u lidí pětkrát méně - díky drůbeži
Český veterinární dozor se sám dostal pod kontrolu kvůli salmonele u drůbeže. Inspekce zkoumala, jak si s ní umí poradit. Závěr zní: Velmi dobře. Díky tomu ubylo i salmonely u lidí.
Redakce
1. 10. 2012
První zdravý fastfood není o nic lepší než McDonald´s
Navštívili jsme dva pražské fastfoody, Famagustu, který se honosí podtitulem „zdravý“ , a klasiku McDonald´s. Rozebrali jsme čtyři wrapy a zjistili, čím se od sebe liší. Moc toho není.
Kateřina Čepelíková
20. 9. 2012
Počet nových komentářů
11
Poznáte v obchodě zkaženou potravinu?
Kupujete si domů zelený eidam a zapáchající maso? Pokud ano, jistě v tom není záměr. Jak se vyhnout špatně skladovaným potravinám, které nám mohou způsobit zažívací potíže?
Redakce
5. 9. 2012
Jaká jídla mohu jíst rukama a nebýt přitom za barbara?
Máte za to, že kuře se může vždycky jíst rukama? Tak jednoduché to není – zatímco doma nebo ve fast foodu je to v pořádku, v luxusní restauraci nebo na rautu by z toho byl trapas.
Anna Příhodová
6. 8. 2012
Počet nových komentářů
13
Češi grilují rádi, ale špatně. Poradíme vám s výběrem masa
Základem správného grilování nemůže být kilo vuřtů za čtyřicet korun. S výběrem masa, na kterém si opravdu pochutnáte, poradí David Kukla z farmářské prodejny Sklizeno.
Kateřina Čepelíková
31. 7. 2012
Počet nových komentářů
12
Antibiotika se v chovech používat smí. Ale k léčebným účelům
Zjednodušená mediální zkratka praví, že evropská legislativa používání antibiotik v chovech hospodářských zvířat zakazuje, a tedy se nepoužívají. Pravda je jiná.
Petr Havel
20. 6. 2012
Počet nových komentářů
2
Chystá se průvodce kvalitním masem
Opravdu kvalitní maso je v českých obchodech spíše vzácností. Křehčené kuřecí doháněné vodou, vepřové ze stresovaných zvířat a příliš „čerstvé“ hovězí převažuje. Jak poznáte dobré maso?
Redakce
28. 5. 2012
Křehčení – metoda nutící spotřebitele platit v ceně masa vodu
Kolik vody může být v křehčeném mase? Žádný zákonný limit neexistuje. Čili v praxi klidně tolik, aby maso ještě „drželo pohromadě“. Zvláště v případě hovězího je to téměř zločin.
Petr Havel
23. 3. 2012
Počet nových komentářů
12
1
–
30
/
36
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Absces konečníku (Rektoanální absces)
Zácpa
Šedý zákal (katarakta)
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Astma
Revmatoidní artritida
Bolest na hrudi
Bradavice
Artróza
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Shoďte dvě kila za měsíc, radí trenér. Jinak místo tuku ztratíte svaly
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji