Hlavní navigace

kuchyňské spotřebiče

Ale paninko, za sto padesát tisíc kuchyň nepořídíte

Kolikrát člověk plánuje kuchyň, dvakrát, třikrát za život? Takže chce, aby mu vydržela, dobře sloužila, aby se v ní neztrácel a měl dost pracovního prostoru. Stačí na to sto padesát tisíc?

Kateřina Čepelíková

16. 5. 2018 0:00
Doba čtení: 8 minut

Nebezpečný mlýnek nastrouhá strouhanku, ořechy i sám sebe

Ministerstvo zdravotnictví varuje před ručním mlýnkem. Při mletí dochází k narušení povrchu mlýnku a barevné hoblinky z jeho povrchu kontaminují mletou potravinu. Ruční mlýnek na strouhanku a ořechy Culinaria byl Ministerstvem zdravotnictví v souladu se zákonem označen jako nebezpečný. Nebezpečný mlýnek

Redakce

20. 6. 2012 9:00
Doba čtení: 1 minuta

Vaření v páře: všechny přístroje v testu obstály

Časopis dTest vyzkoušel parní hrnce i parní trouby a doporučuje: Vařte v páře! Jídlo se nepřipálí, nerozvaří ani nedochází k přenosu pachu mezi jednotlivými potravinami.

Redakce

22. 2. 2012 10:00
Doba čtení: 2 minuty

Specialitky do kuchyně: "párkorohlíkovače, popkornovače, cukrovatovače..."

Dnes jsou v našem průvodci kuchyňskými spotřebiči na řadě přístroje, které asi málokdo opravdu potřebuje. A jen málokdo tuší, že se něco takového vůbec prodává. Možná vás zaujmou…

Lenka Krbcová

22. 12. 2011 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Rychlovarná konvice pro fajnšmekry i pro sebevrahy

Rychlovarných konví je tolik, až je problém si vybrat. Na co se zaměřit? Pro milovníky dobrého čaje je tu například novinka – konvice s termoregulací. A čemu se naopak obloukem vyhnout?

Lenka Krbcová

21. 12. 2011 0:00
Doba čtení: 5 minut

Kuchyňský robot zabere klidně celou skříňku

Při nákupu kuchyňských pomocníků musí člověk dobře uvážit nejenom to, k čemu, jak často a pro kolik lidí bude spotřebič používat, ale taky, kam je umístí. Jak vybrat robota?

Lenka Krbcová

19. 12. 2011 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Odšťavňovače skousnou jablka vcelku, víc jim vadí drobné ovoce

Co je důležité při výběru odšťavňovače? Silný motor, otáčky a materiál. Určitě vás ale taky bude zajímat, jaké ovoce a zeleninu můžete do přístroje vkládat a jestli ho musíte krájet.

Lenka Krbcová

15. 12. 2011 0:00
Doba čtení: 6 minut

Mlýnky na maso umí i plnit klobásy, ne každý to ale využije

Budete si hrát na řezníka amatéra a využijete řeznický nástavec pro plnění střívek, nebo si jen umelete maso na sekanou? Potřebujete různé nástavce? Jak vybrat mlýnek na maso?

Lenka Krbcová

14. 12. 2011 10:00
Doba čtení: 2 minuty

Citrusy jsou sice zdravé, ale kůra je plná nepříznivých éček

Pomeranče, citróny a další citrusové plody jsou lepší než vitamín C v tabletě. Jak poznáte šťavnaté a zdravé kusy a proč se vyhnout třeba strouhání kůry do cukroví nebo kandované kůře?

Richard Gilík

14. 12. 2011 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Jaký mixér vybrat - tyčový, ruční, nebo stolní?

Každý z mixérů má své přednosti a nedostatky, záleží na tom, k čemu ho chcete používat. V nabídce jsou jednoduché spotřebiče za několik stovek až po modely podobné robotům za tisíce.

Lenka Krbcová

13. 12. 2011 0:00
Doba čtení: 5 minut

Domácí pekárny toho umí hodně. Možná víc, než potřebujete

Program na bezlepkový chléb – dříve hit pekáren, dnes standard. Současné modely pečou nejen plno druhů chleba, ale také třeba sekanou či koblihy, uhnětou těsto na nudle nebo zavařují.

Lenka Krbcová

7. 12. 2011 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Průvodce kuchyňskými spotřebiči: výhody a nevýhody klasického kávovaru

Váháte, jaký přístroj na přípravu kávy si pořídit? Překapávaná káva ve srovnání s espressem není tak silná a hodí se spíše pro pití ve větších objemech. Jak vybrat vhodný kávovar?

Lenka Krbcová

1. 12. 2011 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Průvodce kuchyňskými spotřebiči: Jak vybrat espresso?

Možná si chcete před svátečním hodováním vybavit kuchyni, možná máte v úmyslu potěšit někoho blízkého praktickým dárkem. V našem průvodci vám poradíme s výběrem.

Lenka Krbcová

30. 11. 2011 0:00
Doba čtení: 5 minut

Domácí pekárna – radost z čerstvého chleba. Nebo zbytečný krám?

Kouzlo křupavého, teplého krajíce nalákalo mnohé z nás ke koupi domácí pekárny. Ale často brzy skončí zapomenutá v rohu špajzu. Má smysl si ji pořizovat a na co si dát pozor při výběru?

Andrea Špitálská

8. 8. 2011 0:00
Doba čtení: 5 minut