Hlavní navigace

kečup

Kaufland nabízel falšovaný kečup. Většinu už prodal

Falšovaný kečup je například takový, který neobsahuje tolik rajčat, kolik na obale uvádí. Pro dnešek se jím stává K-Classic Tomato Ketchup – rajčatový kečup jemný. Laboratorní zkouška u něj prokázala obsah rajčat o padesát gramů nižší, než na obalu deklaroval.

Redakce

21. 7. 2017 16:30
Doba čtení: 1 minuta

Výroba domácího kečupu: rajčata nikdy nemixujte

Nekonzumujte letos rajčata jen tak v salátu nebo ke chlebu, jestli očekáváte hojnou úrodu, šup s nimi do kečupu. Ale nemixujte je a nepřehánějte to s kořením. Poradíme proč.

Redakce

3. 7. 2017 17:00
Doba čtení: 3 minuty

Kečup nesmí obsahovat žádná barviva: 10 bodů pro výběr toho kvalitního

Kečup se poprvé vyskytl v anglickém slovníku v roce 1690, ovšem to ještě neobsahoval žádná rajčata. Bez nich si dnes kečup neumíme představit a kvalitu posuzujeme hlavně podle množství použitého při výrobě.

Redakce

10. 1. 2017 11:49
Doba čtení: 5 minut

dTest odhalil ten nejlepší kečup

Spotřebitelský časopis dTest podrobil zkoušce kvality dvacet tři vzorků kečupů, které se pohybují na českém trhu. Který z nich je ten nejlepší a zaslouží si být ve vaší spíži?

Redakce

22. 9. 2016 14:00
Doba čtení: 3 minuty

Prababičky myslely dopředu: Jak si uchovat zeleninu na zimu

Nejen zelí, ale i kopr, pažitku, papriky a další zeleninu a byliny nakládaly naše prababičky. Našli jsme dokonce recept na kečup z roku 1939.

Blanka Chocová

14. 10. 2014 0:00
Doba čtení: 5 minut

Chytrý nákup: Nakupujte chytře a nenechte se oblafnout

Vyznáte se v džungli supermarketů? Díky našemu Chytrému nákupu budete mít navrch. Snadno poznáte rozdíly mezi čokoládou a čoko pochoutkou i mezi jogurtem a jogurtovým dezertem.

Kateřina Čepelíková

28. 6. 2013 9:00
Doba čtení: 2 minuty

Hloupý a chytrý nákup. Najdete 10 rozdílů?

Ve značení potravin není lehké se vyznat. Jako bychom tu hru hráli při každém nákupu. Najdete rozdíly mezi dvojicemi, které se tváří podobně? Vyzkoušejte (u nás to máte zadarmo).

Lenka Krbcová

18. 2. 2013 0:00
Doba čtení: 6 minut

Ve falšování potravin se objevují stále nové a nové triky

Šéf pražské potravinářské inspekce uvádí typické i unikátní příklady falšování potravin. Takovým rekordmanem je například 100% ovocná šťáva, ovšem s nula procenty ovoce!

Lenka Krbcová

25. 6. 2012 0:00
Doba čtení: 5 minut

Stejný výrobek, jiná chuť - prý to tak chceme

Češi mají odlišné chutě než jiné národy. Výrobci potvrzují, že se lišíme třeba ve výběru kečupů a dresinků, ale i zmrzlin či čokolád. Ovšem na jahodovém jogurtu se v Evropě shodneme.

Olga Myslivečková

12. 6. 2012 0:00
Doba čtení: 5 minut

Máme rádi rajčata... A kečupy. A kečupy z rajčat?

Tepelná úprava rajčat, třeba do kečupů a protlaků, je na rozdíl od jiných druhů ovoce a zeleniny žádoucí. Zvyšuje příznivé účinky. Mluvíme ovšem o produktech, kde nějaká ta rajčata jsou.

Petr Havel

11. 5. 2012 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Kečup se nedělá z rajčat. Překvapení?

Abychom nemátli – v kečupu jsou rajčata, ale v závodech, kde kečupy vyrábějí, je najdete už zpracovaná ve formě protlaku. Pojďte se s námi podívat, jak a z čeho takový kečup vzniká.

Lenka Krbcová

9. 1. 2012 0:00
Doba čtení: 10 minut

Kvalita potravin v Česku 2011? Alarmující!

Džemy plné cukru místo ovoce, ryby téměř bez masa, nastavovaný med… to jsou některá zjištění inspektorů, kteří se zaměřili na kvalitu potravin prodávaných u nás v loňském roce.

Lenka Krbcová

6. 1. 2012 10:06
Doba čtení: 3 minuty

Jak poznat dobrý kečup

Poznat, co je dobrý kečup, a ne jen oslazená (případně pikantní) červená hmota z bůhvíčeho, je umění. Státní zemědělská a potravinářská inspekce radí, jak se v kečupech vyznat.

Redakce

23. 12. 2011 11:00
Doba čtení: 2 minuty