Hlavní navigace

hummus

Pasty z ořechů a semen: Už jste ochutnali oříškový krém?

Arašídová pasta, mandlový krém, tahini, slunečnicový, dýňový… Ořechové a semínkové pasty a krémy mají pestré použití, jen je zatím moc neznáme. V receptech lze využít jejich vlivu na zdraví, a to na slano i na sladko, kupované i domácí.

Lenka Formánková

5. 5. 2018 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Cizrna – jednička mezi luštěninami

Využití cizrny v kuchyni je díky vynikajícím vlastnostem a příjemné oříškové chuti široké, lze ji přidávat prakticky do všeho. Poslouží třeba jako přírodní jíška, k masu i do hummusu.

Hana Bačíková

26. 8. 2013 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Vše, co člověk potřebuje k životu, je v jediném semínku

Všechno, co člověk potřebuje k životu, se možná nenaučí v mateřské školce, ale jistě najde v jednom jediném malém semínku. Konopná, slunečnicová či další semena nejsou jen pro ptáky.

Taťána Kročková

29. 1. 2013 0:00
Doba čtení: 5 minut