Hlavní navigace

hořčice

Semena hořčice prospívají trávení a bolavým kloubům

Hořčici obvykle vnímáme coby jídlo, semena přitom můžeme využít pro zdraví. Na dobré trávení a proti pálení žáhy, ale také při bolavých kloubech. Obklad z hořčice zas pomůže při bronchitidě.

Simona Procházková

9. 2. 2016 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Pulpamen: lokální delikatesa světových chutí

I když má vysokou školu a mohla by si sedět v teple kanceláře, zřídila v rodinném domě profesionální kuchyň a vyrábí v ní dobroty, kterým široko daleko rovno není. Jak Pavlína Havlíková vyrábí Pulpamen?

Kateřina Čepelíková

23. 7. 2015 0:00
Doba čtení: 5 minut

Domácí hořčice je neskutečně jednoduchá

Hořčici si doma připravíte za chvíli a s minimální námahou. Příjemně štípe a stačí k ní jen tři suroviny. Co víc si přát?

Blanka Chocová

18. 6. 2015 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Hořčice způsobuje „divnou“ alergii

Hořčice má být hodně! Pravda pravdoucí pro všechny milovníky plnotučné, kremžské, dijonské, bavorské… Nicméně pro některé z nás představuje hořčice významný alergen – a je jedno jaká.

Petr Havel

26. 5. 2015 0:00
Doba čtení: 3 minuty