Hlavní navigace

hořčice

Test hořčic: nejlevnější mají stejnou kvalitu jako ty drahé

Složení hořčic je celkem jednoduché a nevyžaduje žádné emulgátory. Přesto je někteří výrobci používají. Nicméně plnotučné hořčice obsahují méně éček než za totality, ukázal test dTestu.

10. 8. 2018 8:00
Doba čtení: 3 minuty

Semena hořčice prospívají trávení a bolavým kloubům

Hořčici obvykle vnímáme coby jídlo, semena přitom můžeme využít pro zdraví. Na dobré trávení a proti pálení žáhy, ale také při bolavých kloubech. Obklad z hořčice zas pomůže při bronchitidě.

9. 2. 2016 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Pulpamen: lokální delikatesa světových chutí

I když má vysokou školu a mohla by si sedět v teple kanceláře, zřídila v rodinném domě profesionální kuchyň a vyrábí v ní dobroty, kterým široko daleko rovno není. Jak Pavlína Havlíková vyrábí Pulpamen?

Doba čtení: 5 minut

Domácí hořčice je neskutečně jednoduchá

Hořčici si doma připravíte za chvíli a s minimální námahou. Příjemně štípe a stačí k ní jen tři suroviny. Co víc si přát?

Doba čtení: 3 minuty

Hořčice způsobuje „divnou“ alergii

Hořčice má být hodně! Pravda pravdoucí pro všechny milovníky plnotučné, kremžské, dijonské, bavorské… Nicméně pro některé z nás představuje hořčice významný alergen – a je jedno jaká.

26. 5. 2015 0:00
Doba čtení: 3 minuty