Hlavní navigace

grilování

Test: Který sýr nám při grilování protekl roštem? Ten na grilování

Vyzkoušeli jsme ugrilovat hermelíny, camembert i sýr balkánského typu. Vybírali jsme sýry určené přímo na gril a jeho obdoby, které pro tepelnou úpravu primárně určeny nejsou. Který sýr nám protekl do grilu? Překvapivě ten, od nějž jsme to nečekali.

30. 8. 2018 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Halloumi: sýr na grilování, kterým nahradíte maso

Jeho struktura a konzistence je tak nezaměnitelná, že vám bude stačit jediné sousto, abyste si ho navždy zapamatovali. Buď jako ten nejskvělejší sýr pod sluncem, nebo jako ten divný vrzavý maso-sýr. Zkusíte halloumi?

Doba čtení: 4 minuty

Nepřemýšlejte, co se dá grilovat, ale přemýšlejte jak

Češi milují dvě americké věci – grilování a country. Ani jedno nedělají správně, říká šéfkuchař David Izák. A poradí, co s tím.

28. 7. 2018 0:00
Doba čtení: 6 minut

Který sýr se (ne)hodí na grilování

Grilovat sýry neznamená kupovat jen ty, které jsou pro tepelnou úpravu předurčené. Když víte, jak na to, tak můžete grilovat i sýry s modrou plísní nebo i rozkrojený hermelín.

24. 7. 2018 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Grilování: Majonéza bez vajíčka a další tipy na skvělé dipy

Maso naložené, salát připravený, gril rozpálený, jen ty dipy vám k dokonalosti schází? Máme pro vás pikantní i osvěžující, krémové i krásně barevné omáčky. Sami jsme je vyzkoušeli, takže je můžeme vřele doporučit.

4. 6. 2018 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Optimální teplota při grilování a jak ji poznat

Co grilovat a na jakém grilu… to všechno je jistě důležité. Zásadní je však teplota a doba grilování. Je dobré vědět, že teplota uvnitř masa a na grilu se liší.

Doba čtení: 3 minuty

V obchodech je chléb z cvrččí mouky

Diskontní řetězec Penny Market pro své zákazníky připravil jako první v České republice chléb s desetiprocentním podílem cvrččí mouky. Podívejte se i na další novinky týdne.

13. 5. 2018 0:00
Doba čtení: 6 minut

Meníčko: Botanické fermentované limonády zrají sedm dní

V ochutnávce novinek týdne tentokrát voní pochoutky z grilu a na osvěžení je tu hned několik tipů na přírodní limonády, ovocné drinky i detoxikační nápoje.

Doba čtení: 7 minut

Zpestřete si letní grilování pochoutkami z hub

Pokud už vás omrzelo grilování masa a zeleniny, věnujte prostor na roštu houbám. Poradíme, které se hodí na gril i jaká nádivka jim bude slušet.

23. 8. 2017 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Grilovací omáčky: víc cukru než ve zmrzlině

Chcete grilovat a neztloustnout? V zásadě bohužel platí, že co je tučné, to se dobře griluje. Navíc klasická barbecue omáčka obsahuje až čtyřicet gramů cukru na sto gramů. Tak oslazený není ani polárkový dort.

1. 8. 2017 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Nemyjte gril po každé grilovačce, stačí jednou měsíčně

Grilování je veskrze radostná aktivita. Kdyby se ale přece jen měla najít činnost spojená s grilováním, na kterou se tak úplně netěšíme, bylo by to nejspíš následné čištění grilu. Jak si ho ulehčit a proč nepulírovat gril po každém grilování?

25. 7. 2017 14:20
Doba čtení: 2 minuty

Bakterie se množí i při grilování

Hygienici upozorňují, že by lidé měli myslet na dodržování základních hygienických pravidel už při samotném ukládání a zpracování masa, které si připravují na grilování.

26. 6. 2017 8:00
Doba čtení: 3 minuty

Grilování: Jak na to, aby se maso na gril nechytalo?

Grilujete rádi, ale často se s masem i burgery na grilu perete? Chytí se a nechtějí se pustit? Máme pro vás sadu rad, které vás napříště od potrhaných a nevzhledných kousků masa ochrání.

Doba čtení: 3 minuty

4 kroky k dokonale rozpálenému grilu

Gril umí rozpálit kde kdo, ale jen málokdo ví, jak to udělat rychle a snadno. Jen opravdový expert pak dokáže poradit, jaký otop se hodí na grilování ryby.

20. 7. 2016 10:00
Doba čtení: 5 minut

Krevety před grilováním neloupejte, jinak se rozpadnou

Krevety se dají dnes již poměrně dobře sehnat, a to buď mražené nebo čerstvé. Hodí se jako zpestření do salátů, do polévek, do rizota, ale skvěle chutnají i grilované, máčené do různých druhů omáček.

Doba čtení: 3 minuty

Jak vybrat ideální víno k jídlu?

Bílé víno se hodí k rybám a červené k hovězímu, to asi všichni víme. Ale jaké víno vybrat k uzeninám, sýrům, salátu či zvěřině?

13. 7. 2016 15:25
Doba čtení: 1 minuta

7 tipů pro bezpečné grilování: Marinády nikdy nepoužívejte opakovaně

Naučte se hlavní zásady bezpečného grilování a grilujte bez obav ze zdravotních potíží.

7. 7. 2016 11:52
Doba čtení: 2 minuty

Řecký balzamikový krém patří do dortu i marinády. Jak se vyrábí?

Řecký balzamikový krém se vyrábí z balzamikového octa a ten zas z korintských rozinek. A rozinky? Ty vyrobí jen řecké slunce během deseti dnů.

Doba čtení: 4 minuty

10 rad šéfkuchařů pro perfektní grilování

Máte nový gril a v lednici maso za hříšné peníze, protože se chystáte dnes rozjet grilovací sezonu? Přečtěte si tipy ke grilování známých šéfkuchařů, ať neuděláte nějakou botu.

Doba čtení: 2 minuty

Kde všude lze v Praze grilovat? V parku i na loďce

Grilování je fenomén. Griluje se všude, všechno a stále. Nechte se inspirovat a zkuste grilování na Vltavě, piknik v parku bez vlastního jídla nebo v parku u vody.

12. 5. 2016 11:30
Doba čtení: 3 minuty

Jak vybrat ideální gril? Horko těžko

Na trhu existuje nepřeberné množství grilů, ze kterých si každý vybere ten nejvhodnější pro svůj balkon nebo zahradu. Stačí vědět, co který gril umí a nač se před koupí zaměřit.

Doba čtení: 4 minuty

Marináda na grilování: patří na maso, ale nikdy ne na gril

Ještě jste nepřišli grilování na chuť? Možná nemáte v zásobě ty správné marinády, nebo jen nevíte, jak na to, aby všem chutnalo. Poradí nám pět zkušených kuchařů.

Doba čtení: 6 minut

7 tipů pro grilování ryb

Receptů na grilování ryb je bezpočet, ale pro úspěch jsou důležité základní zásady. Chutná ryba je nasolená těsně před tepelnou úpravou a nikdy se nepokládá přímo na gril.

20. 5. 2015 12:31
Doba čtení: 4 minuty

Umíte si připravit bílé ryby? Recept je jednoduchý

Plotice, perlín, cejn, jelec, parma, bolen… Především při amatérském rybolovu je častou kořistí „bílá ryba“. Skupina kaprovitých zatížená image horší kvality rybího masa. Neprávem.

Doba čtení: 4 minuty

Naučte se grilovat jako mistři

Napichujete při grilování maso na vidličku, kupujete hotové marinády a opékáte zmraženou rybu? Z grilování byste propadli. Zkuste to jinak a správně s odbornými radami šéfkuchaře.

Doba čtení: 4 minuty

Uzení tekutým kouřem mají mnozí za podvod

K uzení se používají tři druhy kouře, klasicky studený a teplý a nově i tekutý, proti němuž má řada lidí výhrady. Spotřebitel by minimálně chtěl vědět, jaký způsob byl u výrobku použit.

Doba čtení: 5 minut

Burger není žádný karbanátek v housce

Hamburger z fastfoodu nemá nic společného s burgerem, který si připravíte doma. Zapomeňte na shánění vajec, majoránky a mouky. Připravte si originál burger s profíkem.

Doba čtení: 5 minut

Nemám balkon, zahradu, v parku pěkně griluju

Grilování není sice nezdravější úpravou jídla, ale rozhodně patří v Česku k neoblíbenějším. Natolik, že se rozrůstá i do veřejných parků. Kde všude můžete grilovat?

Doba čtení: 4 minuty

Češi grilují rádi, ale špatně. Poradíme vám s výběrem masa

Základem správného grilování nemůže být kilo vuřtů za čtyřicet korun. S výběrem masa, na kterém si opravdu pochutnáte, poradí David Kukla z farmářské prodejny Sklizeno.

Doba čtení: 7 minut

Desítka potravin, kterým je lepší se ve vedrech vyhnout

Chlebíček s podivnou oblohou by si dal v horku jen šílenec. Ale jídel, která se pro horké dny vůbec nehodí, je víc a nejde tu rozhodně jen o to, že po některých by vám mohlo být špatně.

Doba čtení: 5 minut