Hlavní navigace

glutamát sodný

Syndrom čínské restaurace

Když dva popisují syndrom čínské restaurace, nemusí to být totéž. Aneb souvisí legendární „Čína“ ve Vodičkově ulici s boji v Pacifiku?

Tomáš Novák

27. 2. 2015 0:00
Doba čtení: 4 minuty

S kyselinou chlorovodíkovou k lepším sójovým omáčkám

Sójová omáčka se dle tradice vyrábí čistě přírodní cestou. Jenže takových je v obchodech poskrovnu, většina z nich se totiž vyrábí vařením sójového šrotu v kyselině chlorovodíkové.

Kateřina Čepelíková

7. 3. 2013 0:00
Doba čtení: 5 minut

Konečně párky, které jsou dětské - nejen názvem

Pročítat se složením všech potravin, které skončí v nákupním vozíku, stojí fůru času. Usnadnit práci vám pomůže logo CEFF, kterým byly oceněny další potraviny bez chemie.

Kateřina Čepelíková

31. 1. 2013 9:00
Doba čtení: 3 minuty

Nejdražší sůl není z moře, je z Podravky

Koupili byste si kilo obyčejné jedlé soli za 140 Kč? Ale děláte to. Věříte, že v potravinách bez glutamátu žádný není? Nevěřte. Zkoumali jsme obsah dochucovadel a víme, co v nich je.

Kateřina Čepelíková

15. 1. 2013 0:00
Doba čtení: 5 minut