Hlavní navigace

fruktóza

Fruktóza: stejně negativní jako jiné cukry

Jak máme vnímat fruktózu? Jedná se o náhradní sladidlo pro diabetiky, představuje podstatnou složku často vychvalovaného medu. Nové články v recenzovaných časopisech ukazují její špatné vlastnosti.

Pavel Houser

6. 11. 2014 0:00
Doba čtení: 5 minut

Nápisy na potravinách: Cukry a sacharidy nejsou totéž

Pokud sledujete obaly potravin, všimli jste si údajů typu: 100 gramů výrobku obsahuje 30 gramů sacharidů, z toho 8 gramů cukru. Rozdíl mezi tzv. pomalými a rychlými cukry je přitom značný.

Petr Havel

31. 10. 2012 0:00
Doba čtení: 5 minut

Fruktózový sirup je i v pečivu a uzeninách. Bez něj nám bude líp

„Co vůbec dělá levný kukuřičný sirup v jogurtech, pečivu nebo šunce?!“ zlobí se odborník. Glukózo-fruktózový sirup podporuje obezitu, ale šetří výrobcům náklady, cpou ho proto do všeho.

Jana Poncarová

11. 10. 2012 0:00
Doba čtení: 4 minuty