Hlavní navigace

fast food

Hermelín a utopence dělá podle rodinných receptů, zákazníci se vracejí

Tondův hermelín a Otíkův utopenec. Tradiční pochoutky nazval podle svých synů, dává jim jen kvalitní suroviny a dostatek času na odležení. A neprodává je draho. Tento přístup má úspěch.

Petr Havel

22. 6. 2018 0:00
Doba čtení: 2 minuty

McDonald's ukončil projekt Na rovinu

Na webu Na rovinu odpovídal fastfoodový řetězec na dotazy ohledně svých výrobků. Namísto otázek a odpovědí čeká nyní návštěvníky webu přesměrování na jinou kampaň.

Lenka Krbcová

20. 6. 2018 15:55
Doba čtení: 3 minuty

Spočítáno: co obsahuje jedno fast food menu

Kolik tuku, soli a transmastných kyselin přijmete z jednoho jídla v rychlém občerstvení? Odborníci analyzovali šestnáct vzorků menu skládajícího se z hamburgeru a hranolků.

Redakce

19. 6. 2018 12:19
Doba čtení: 2 minuty

Jak si objednat tu nejzdravější čínu

K čínské kuchyni se váže řada mýtů, ale také mnoho fakt, která byla vědou potvrzena. Jedním z nich je přemíra soli ve většině pokrmů, které si v „číně“ objednáme, když chceme rychle zahnat hlad. Ale stačí pár drobných změn v objednávce a můžeme vše sami napravit.

Kristina Vacková

16. 4. 2018 0:00
Doba čtení: 7 minut

Také si pletete kebab a gyros?

Jaký je rozdíl mezi gyrosem a kebabem? Proč si je pleteme a chutnají stejně? Kolem řecké i turecké kuchyně kolují nejasnosti. Ano, takhle je to vážné.

Helena Singerová

18. 9. 2017 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Mají Chutnej fast food s pořádnou trávou

Je vůbec možné, aby burger, který neobsahuje živočišné složky, nebyl jen hnědou, rozbředlou plackou bez chuti? Možná vás to překvapí, ale i čistě rostlinný burger či pizza můžou pěkně vypadat, a navíc i chutnat.

Kateřina Čepelíková

7. 9. 2017 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Hranolky jsou snadný terč. Unie je chce zakázat

V Evropské unii vzniká plán na zákaz výroby hranolků. Jsou symbolem potravin s akrylamidem, tedy karcinogenní látkou.

Petr Havel

28. 7. 2017 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Na otevření prvního McDonald's stálo frontu jedenáct tisíc lidí

Je to už dvacet pět let. Právě 20. března 1992 se otevřel první McDonald's u nás. Frontu do „Mekáče“ vystály tehdy tisíce zájemců, kteří toužili ochutnat slavný Big Mac.

Redakce

20. 3. 2017 13:44
Doba čtení: 3 minuty

Zneužívá McDonald's úspěchu farmářských trhů?

Řetězec rychlého občerstvení McDonald's vyráží s kampaní po českých a slovenských městech. Chce představit suroviny, které používá ve svých fastfoodech. Jenže přitom používá termín „farmářské trhy“.

Lenka Krbcová

4. 5. 2016 11:03
Doba čtení: 4 minuty

Hledali jsme zdravé jídlo ve fast foodu

Najde se ve fast foodu i zdravé jídlo? Co si tu může a nemůže dát ten, kdo se snaží jíst zdravě?

Blanka Chocová

9. 3. 2016 0:00
Doba čtení: 5 minut

DJ, který v Karlíně připravuje kanadskou specialitu poutine

Za oceánem, kde od svých jedenácti let bydlel, ho živila hudba. Po návratu do Čech začal prodávat hranolky. Ale ne jen tak ledajaké. Jde o speciální kanadskou recepturu, které dominuje na zakázku dělaný sýr a omáčka.

Kateřina Čepelíková

4. 3. 2016 0:00
Doba čtení: 5 minut

Fish and chips: „nejlepší“ recept má kdekdo

Fish and chips je pojem. Není to jen obyčejné jídlo. Svůj recept na ty „nejlepší“ má celá řada kuchařů od Jamieho Olivera až po Ditu Pecháčkovou. Univerzální perfektní recept prý ale neexistuje.

Blanka Chocová

15. 2. 2016 0:00
Doba čtení: 5 minut

Co všechno koluje o jídlech z McDonald's?

Omelety dělají v mekáči ze sušených vajec, nugety ze zářivě růžové hmoty a maso do hamburgerů se barví karmínem. Pravda, nebo lež?

Redakce

27. 1. 2016 13:00
Doba čtení: 5 minut

Hranolky v McDonald's se stříkají cukrem

Hranolky pro český McDonald's jsou dílem polského závodu Farm Frites. Jak taková výroba probíhá a proč se hranolky stříkají hroznovým cukrem?

Kateřina Čepelíková

5. 1. 2016 0:00
Doba čtení: 3 minuty

McDonald's: Maso i hranolky máme z Polska

McDonald's prý nic netají, všechno řekne pěkně na rovinu a odtajní i své dodavatele. Dozvíte se, odkud berou mléko, hranolky, i proč si nechávají ze Slovenska vozit umytou balenou zeleninu.

Kateřina Čepelíková

21. 12. 2015 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Tamarind Tree: asijské knedlíčky tisíce chutí

Dim sum jsou jedním ze stavebních kamenů asijského street foodu, tedy pouličního jídla. U nás s nimi zkouší uspět Tamarind Tree, projekt kuchaře Ladislava Dvořáka.

Kamila Krbcová

25. 9. 2015 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Prague Jerk Station: Jak je možné, že tu není něco tak skvělého?

„Street food je kvalitní fast food,“ říká Luke Grunshaw. Je Brit a v Praze vaří na ulici jamajskou kuchyni. Přijde vám to zvláštní? „Zatím tu není žádný Jamajčan a karibské jídlo rozhodně stojí za ochutnání.“

Kamila Krbcová

24. 9. 2015 0:00
Doba čtení: 6 minut

Nejlepší burger Burgerfestu

O víkendu se na pražském Výstavišti konal čtvrtý ročník Burgerfestu. Největší burgerový festival ve střední Evropě představil kuchařské umění vybraných restaurací z celé ČR, jimiž je burger a bbq tématika vlastní. Kdo byl nejlepší?

Redakce

23. 9. 2015 9:09

Hot God: božský párek v rohlíku

Vlastní rohlíky, vlastní párky uzené pěkně postaru v komíně, vlastní receptury. To je pak hot dog tak božský – a přitom to je pořád „jen“ párek v rohlíku.

Kamila Krbcová

23. 9. 2015 0:00
Doba čtení: 9 minut

Dnes servírujeme černočerný hamburger

Je spálený, nebo jen černý jako uhel? Podívejte se do galerie a nechte se nalákat na specialitu, kterou si můžete dát (zatím) jen v Japonsku.

Redakce

6. 11. 2014 9:00

Fast food je hladové jídlo

Spěcháme, nestíháme… po cestě odněkud někam do sebe kopneme nějaký ten burger, k tomu hranolky, sladkou limonádu. Je to dobré, je to tučné. Ve fast foodu sníte hodně – a brzy máte stejně hlad.

Karolína Hlavatá

5. 8. 2014 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Jaká matka, taková Katka… děti kopírují (i) stravovací návyky rodičů

Mnoho rodičů si v dnešní době ani nestihne uvědomit, jak velký vliv na děti mají jejích vlastní stravovací návyky. Vařte s dětmi – vyplatí se to.

Beáta Bačíková

20. 5. 2014 0:00
Doba čtení: 5 minut

Jídlo, které nám jde naproti

Jídlo koupíme v prodejně, rychlý posel ho dopraví až k našim dveřím, ale existují i jiné, nové formy prodeje. Food trucky s kvalitním občerstvením i potravinami křižují ČR. Co nabízejí?

Kateřina Čepelíková

6. 11. 2013 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Průzkum: kdo u nás kupuje biopotraviny?

Bio vnímáme jako potravinu bez chemikálií a hnojiv, a rovněž jako zdravější variantu konvenčního stravování. Průzkum také ukázal, proč si někteří lidé biopotraviny nekupují.

Hana Bačíková

16. 7. 2013 0:00
Doba čtení: 5 minut

10 aplikací, které vám usnadní výběr restaurace

Mobil už není kilová cihla bez displeje. Umí najít nekuřáckou hospodu, objednat jídlo do domu, objevit restauraci, kde čepují kohoutkovou vodu a ještě mnohem víc.

Kateřina Čepelíková

22. 4. 2013 0:00
Doba čtení: 6 minut

I burger se dá reklamovat

Jste nespokojeni se zbožím či službou? Máte právo reklamovat na kterékoliv provozovně obchodníka. Pokud nenarazíte na franšízu. Ty jsou v pohostinství a prodeji potravin celkem obvyklé.

Lenka Krbcová

12. 4. 2013 11:12
Doba čtení: 2 minuty

Sůl je příčinou „imunitní pomatenosti“. Skrývá se hlavně ve fastfoodu

Celých 77 % soli se do organismu dostává prostřednictvím hotových jídel rychlého občerstvení a sterilizovaných potravin. Sůl v mozku aktivuje centra libosti a je tak jistým druhem drogy.

Petr Havel

20. 3. 2013 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Kateřina Cajthamlová: Spotřebitel je líný krájet chleba

Domácí pekárny prý mohou za ohromný pokles spotřeby chleba. „Nesmysl,“ říká Kateřina Cajthamlová, „ženy doma nevaří, natož aby pekly chleba.“ Důvod je mnohem prozaičtější.

Kateřina Čepelíková

22. 10. 2012 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Burger není žádný karbanátek v housce

Hamburger z fastfoodu nemá nic společného s burgerem, který si připravíte doma. Zapomeňte na shánění vajec, majoránky a mouky. Připravte si originál burger s profíkem.

Kateřina Čepelíková

18. 10. 2012 0:00
Doba čtení: 5 minut

První zdravý fastfood není o nic lepší než McDonald´s

Navštívili jsme dva pražské fastfoody, Famagustu, který se honosí podtitulem „zdravý“ , a klasiku McDonald´s. Rozebrali jsme čtyři wrapy a zjistili, čím se od sebe liší. Moc toho není.

Kateřina Čepelíková

20. 9. 2012 0:00
Doba čtení: 6 minut