Hlavní navigace

EFSA

Barviva v potravinách míří pod lupu. Jíme jich moc?

Během dalších 7 let se budou přehodnocovat stovky dosud schválených aditiv. Existují obavy, že příjem potravin s jistými barvivy u některých jedinců převyšuje přijatelné denní dávky.

Kateřina Čepelíková

10. 6. 2013 9:00
Doba čtení: 2 minuty

Aspartam se prověřuje i nadále. Jeho bezpečnost stále nebyla potvrzena

Leta letoucí se zkoumá, jestli aspartam škodí, nebo jsou s ním naše těla spřízněna. Úřad pro bezpečnost potravin to měl rozseknout už třikrát, ani teď však své stanovisko nevydal. Proč?

Kateřina Čepelíková

14. 5. 2013 9:46
Doba čtení: 3 minuty

Aspartam ve žvýkačkách vás položí. Když jich bude 415 naráz

Aspartam leží v žaludku kde komu. Kolik ho v sobě vlastně můžeme mít, abychom nepřekročili doporučené množství? Máme jasné příklady a oficiální odpověď na otázku: je aspartam bezpečný?

Kateřina Čepelíková

11. 3. 2013 0:00
Doba čtení: 5 minut

Zapomeňte na probiotika, úředníci zakázali toto slovo používat

Musí zmizet. Nápisy probiotika či prebiotika na obalech potravinářských výrobků, i tvrzení obsahující tyto výrazy a poukazující na jejich pozitivní vliv na lidský organismus.

Petr Havel

13. 11. 2012 0:00
Doba čtení: 4 minuty