Hlavní navigace

dýňové semínko

Oleje Bartoš: Naše jméno na obalu je záruka kvality

Nejdříve chtěli lisovat olej a pohánět jím zemědělské stroje, nakonec za studena lisovaný olej prodávají ve vysoké kvalitě pro kulinární účely. Jak vznikají v jihomoravském Lanžhotu Oleje Bartoš a proč nenesou označení bio, když mnohé bio jsou?

Kateřina Čepelíková

15. 3. 2018 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Dýně zraje jako víno. Když ji dobře skladujete

Dříve se ve sklepích skladovala jablka, dnes je okupují dýně. Daří se jim dobře ve vlhku, nebo si libují v panelákovém bytě? Poradíme, jak skladovat dýně, aby byly i na jaře ve formě.

Kateřina Čepelíková

25. 10. 2013 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Dýně chutná nasladko i naslano

Dýně neslouží jen k výzdobě, své pevné místo má v kuchyni. Pod pokličkou nebo na plechu, naslano i nasladko. Máme pro vás zaručené tipy a recepty na dýňové variace.

Kateřina Čepelíková

22. 10. 2013 0:00
Doba čtení: 6 minut

7 nejznámějších druhů dýně

Na světě jsou desítky druhů dýní. Hokkaido je jediná, která se před tepelnou úpravou neloupe. Všechny druhy dýní jsou jedlé, a to i ty okrasné. A každý druh dýně musíte pěstovat zvlášť.

Kateřina Čepelíková

21. 10. 2013 0:00
Doba čtení: 5 minut

Vše, co člověk potřebuje k životu, je v jediném semínku

Všechno, co člověk potřebuje k životu, se možná nenaučí v mateřské školce, ale jistě najde v jednom jediném malém semínku. Konopná, slunečnicová či další semena nejsou jen pro ptáky.

Taťána Kročková

29. 1. 2013 0:00
Doba čtení: 5 minut