Hlavní navigace

dýně Goliáš

Kolumbovi vděčíme za dýně a dýním za figuru

Nebýt Kryštofa Kolumba, nikdy nedoceníme nezměrou sílu dýňové dužniny, semen ani oleje. Vydejte se s námi na výpravu, která odtajní historii i současnost plodu zvaného dýně.

Kateřina Čepelíková

29. 10. 2013 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Dýně zraje jako víno. Když ji dobře skladujete

Dříve se ve sklepích skladovala jablka, dnes je okupují dýně. Daří se jim dobře ve vlhku, nebo si libují v panelákovém bytě? Poradíme, jak skladovat dýně, aby byly i na jaře ve formě.

Kateřina Čepelíková

25. 10. 2013 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Dýně chutná nasladko i naslano

Dýně neslouží jen k výzdobě, své pevné místo má v kuchyni. Pod pokličkou nebo na plechu, naslano i nasladko. Máme pro vás zaručené tipy a recepty na dýňové variace.

Kateřina Čepelíková

22. 10. 2013 0:00
Doba čtení: 6 minut

7 nejznámějších druhů dýně

Na světě jsou desítky druhů dýní. Hokkaido je jediná, která se před tepelnou úpravou neloupe. Všechny druhy dýní jsou jedlé, a to i ty okrasné. A každý druh dýně musíte pěstovat zvlášť.

Kateřina Čepelíková

21. 10. 2013 0:00
Doba čtení: 5 minut