Hlavní navigace

domácí pekárna

Dobrý chleba dělá jen dobrá mouka

Jsou informace, které se ke spotřebiteli nedostanou. Třeba tzv. pádové číslo, jež určuje kvalitu pšenice, potažmo mouky. Ale i pro laiky máme pár tipů, jak poznat kvalitní surovinu pro domácí pečení.

Petr Havel

31. 10. 2014 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Kvalitu chleba poznamenává hon za nízkou cenou

Tradiční chléb se rodí den a půl. Rychlovka hotová přes noc nemůže dosáhnout klasické chuti a vůně, ani trvanlivosti. Některé trendy ve výrobě chleba jsou slibné, jiné budí rozpaky.

Petr Havel

11. 6. 2013 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Vykrmte si v lednici kvásek na domácí chleba

Už vás nebaví jíst chleba, kterého se stěží dotkne ruka pekaře? Zkuste si upéct vlastní, z žitného kvásku, který se zdarma rozdává po celé České republice. Stojí za tím pecempecen.cz.

Kateřina Čepelíková

28. 1. 2013 0:00
Doba čtení: 5 minut

Kvalitní chléb v domácí pekárně neupečete

Výhody domácího chleba? Voní a navíc je opravdu čerstvý a teplý. To je ale zřejmě všechno. V domácí pekárně nelze upéci chléb ani kvalitní, ani nutričně optimální, ani déle nevydrží.

Petr Havel

21. 9. 2012 0:00
Doba čtení: 5 minut

Domácí pekárny toho umí hodně. Možná víc, než potřebujete

Program na bezlepkový chléb – dříve hit pekáren, dnes standard. Současné modely pečou nejen plno druhů chleba, ale také třeba sekanou či koblihy, uhnětou těsto na nudle nebo zavařují.

Lenka Krbcová

7. 12. 2011 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Domácí pekárna – radost z čerstvého chleba. Nebo zbytečný krám?

Kouzlo křupavého, teplého krajíce nalákalo mnohé z nás ke koupi domácí pekárny. Ale často brzy skončí zapomenutá v rohu špajzu. Má smysl si ji pořizovat a na co si dát pozor při výběru?

Andrea Špitálská

8. 8. 2011 0:00
Doba čtení: 5 minut