Hlavní navigace

cibule

Proč se v Česku prodává cibule až z Nového Zélandu?

Zásoby české cibule jsou ve skladech maximálně do června. Skladů ani české cibule není dost, většinou ji proto musíme dovážet z Holandska, Polska, Německa a Rakouska. Výjimkou ale není ani Nový Zéland. Proč taková dálka?

Kateřina Čepelíková

16. 6. 2017 0:00
Doba čtení: 5 minut

Všestarská cibule: výjimečnost se skrývá pod slupkou

Už devět let na sobě nosí nálepku Chráněné označení původu, přitom vypadá jako každá druhá cibule. V čem se Všestarská liší a proč ji sejí čím dál víc? To nám prozradila šéfka Zemědělského družstva Všestary Monika Nebeská.

Kateřina Čepelíková

28. 3. 2017 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Na tradiční cibulačku smažte cibuli půl hodiny

Variant přípravy cibulačky je celá řada, mnohé z nich jsou ale spíše cibulačky francouzské. Naše skutečně tradiční cibulačka by měla vycházet z tradičních surovin a především je nutný dostatek času k tomu, aby správně a dobře chutnala.

Petr Havel

15. 10. 2015 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Ponožky s cibulí uvolňují hlen

Cibule patří nejen do guláše. Cibulový nápoj po pravdě nechutná nic moc, ale při chřipce a nachlazení nad něj není. A triky s cibulovými ponožkami a pytlíčkem znaly už naše babičky.

Simona Procházková

9. 9. 2013 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Parazitů se zbavíte i pomocí bylinek

Máte roupy? Teď si nedělám legraci. Cizopasníků je všude více než dost a ať už se jedná o vši, tasemnice, roupy nebo další havěť, chceme se jich co nejdříve zbavit. Jde to i bez chemie.

Taťána Kročková

11. 7. 2012 0:00
Doba čtení: 5 minut

Přírodní antibiotika vám možná rostou na zahrádce

Taky si z dětství pamatujete tu fůru léků, které do vás cpali při každé příležitosti? Velice účinná přírodní antibiotika jsou přitom všude kolem nás – bylinky, česnek, křen, zázvor…

Taťána Kročková

19. 3. 2012 0:00
Doba čtení: 5 minut