Hlavní navigace

česká kuchyně

Polovina českých domácností vaří z polotovarů

Z nedávného průzkumu vyplynulo, že si Češi doma vaří až 5× týdně. Méně příznivou zprávou však zůstává fakt, že většina těchto pokrmů je tvořena polotovary. Co přinesl průzkum dále?

Kateřina Čepelíková

24. 10. 2013 9:00
Doba čtení: 1 minuta

10 rozdílů mezi českou a slovenskou restaurací

Se psem do restaurace? V ČR běžná věc, na Slovensku ani náhodou. A jak je to s počtem kuřáckých hospod, dětskými koutky, národní kuchyní? Velké srovnání restaurací: Česko vs. Slovensko.

Kateřina Čepelíková

11. 10. 2013 0:00
Doba čtení: 1 minuta

Fenomén českých polévek

Málokterá země má tak velký výběr polévek jako ČR. Navíc naše polévky jsou zvláštní – ingredience v nich nejsou rozmixovány, ale „vcelku“. To mimo jiné způsobuje nižší ztrátu vitamínů.

Petr Havel

27. 2. 2013 0:00
Doba čtení: 4 minuty