Všechny galerie Zpět

Fotogalerie: Zdroje probiotických bakterií v potravinách

Fermentované mléčné výrobky: Mezi mléčné výrobky obsahující probiotické kultury patří jogurt, skyr, čerstvý sýr, cottage, kefír, podmáslí, kyška a případně další, méně tradiční kysané nápoje  Více v článkuDepositphotos.com
  • Fermentované mléčné výrobky

    Fermentované mléčné výrobky

    Mezi mléčné výrobky obsahující probiotické kultury patří jogurt, skyr, čerstvý sýr, cottage, kefír, podmáslí, kyška a případně další, méně tradiční kysané nápoje

    Autor: Depositphotos.com

  • Fermentované mléčné výrobky

    Fermentované mléčné výrobky

    Mléčné výrobky obsahující probiotické kultury poznáte tak, že ve složení bude uvedena mlékařská (nebo jogurtová, smetanová atd.) kultura. Tato kultura je směs bakterií, které napomáhají dosáhnout kýženého technologického i senzorického výsledku, proto se bude lišit i mezi jednotlivými mléčnými výrobky.

    Autor: Depositphotos.com

  • Fermentované mléčné výrobky

    Fermentované mléčné výrobky

    Platí tedy zlaté pravidlo o tom, že nejlepší je jednotlivé druhy kysaných mléčných výrobků střídat, abyste dosáhli co nejpestřejšího obsahu probiotických bakterií ve stravě

    Autor: Depositphotos.com

  • Kombucha

    Kombucha

    Kombucha je fermentovaný nápoj vyráběný z čaje, cukru a několika druhů bakterií a kvasinek

    Autor: Depositphotos.com

  • Kombucha

    Kombucha

    Nápoj bohužel musí být slazený, protože probiotické kultury se v tomto případě živí právě cukrem. Nápoj je tedy nevhodný pro diabetiky nebo osoby, které se snaží o redukci hmotnosti.

    Autor: Depositphotos.com

  • Kombucha

    Kombucha

    Kombucha disponuje blahodárnými účinky a lze ji doporučit jako doplněk pitného režimu, zvláště pak při zvýšené aktivitě

    Autor: Depositphotos.com

  • Kimchi (kimčchi)

    Kimchi (kimčchi)

    Rájem fermentovaných potravin je Asie. Jednou z nich je fermentovaná zelenina a zároveň národní korejské jídlo - kimchi.

    Autor: Depositphotos.com

  • Kimchi (kimčchi)

    Kimchi (kimčchi)

    Správně by se mělo v Koreji kimchi podávat ke každému jídlu, což je skvělý způsob, jak zajistit pravidelný přísun probiotických bakterií ve stravě

    Autor: Depositphotos.com

  • Kimchi (kimčchi)

    Kimchi (kimčchi)

    Můžeme se tedy inspirovat a kimchi alespoň vyzkoušet, lze ho zakoupit třeba v některých prodejnách se zdravou výživou. Připravit si ho můžete i doma.

    Autor: Depositphotos.com

  • Kysané zelí

    Kysané zelí

    I v našich regionech se po staletí konzumují potraviny s blahodárnými probiotickými účinky, jednou z nich je třeba kysané zelí. To se vyrábí za použití bakterií mléčného kvašení, které zelí dodají jeho typickou chuť.

    Autor: Depositphotos.com

  • Kysané zelí

    Kysané zelí

    Zároveň je kysané zelí skvělým zdrojem vlákniny, a tak zabijete dvě mouchy jednou ranou – dodáte tělu dostatek probiotik, a ještě jim dodáte potravu – prebiotika

    Autor: Isifa.cz

  • Kyselé okurky

    Kyselé okurky

    Též klasické „nakládačky“ mohou posloužit jako skvělý zdroj probiotik

    Autor: Depositphotos.com

  • Kyselé okurky

    Kyselé okurky

    Pozor dejte na to, aby byly skutečně vyráběny procesem fermentace a aby na jejich ochucení nebyl použit ocet nebo další kyseliny. Kyselou chuť by správně měly okurky získat pouze kvašením, které zajistí přítomné bakterie.

    Autor: Depositphotos.com

  • Fermentované sójové výrobky

    Fermentované sójové výrobky

    Probiotické kultury dodají sóje zvláštní, specifickou chuť a v lidském střevě napomůžou ke zdravému trávení

    Autor: Depositphotos.com

  • Fermentované sójové výrobky

    Fermentované sójové výrobky

    Miso pasta se používá třeba při výrobě některých polévek

    Autor: Depositphotos.com

  • Fermentované sójové výrobky

    Fermentované sójové výrobky

    Miso pasta se používá třeba při výrobě některých polévek

    Autor: Depositphotos.com

  • Fermentované sójové výrobky

    Fermentované sójové výrobky

    Do této skupiny patří i méně známý japonský pokrm zvaný nattó

    Autor: Depositphotos.com

  • Fermentované sójové výrobky

    Fermentované sójové výrobky

    Do této skupiny patří například náhražka masa zvaná tempeh

    Autor: Depositphotos.com