Všechny galerie Zpět

Fotogalerie: Vánoční cukrovinky z celého světa

Francie: Specialitou Francouzů je „sladké poleno“ – bûche de Noël  Více v článkuDepositphotos.com
  • Francie

    Francie

    Specialitou Francouzů je „sladké poleno“ – bûche de Noël

    Autor: Depositphotos.com

  • Francie

    Francie

    Zvyk podávat na Vánoce sladký kmen pravděpodobně pochází ze starověké keltské tradice pálení dřeva na oslavu navracejícího se slunce

    Autor: on Flickr / Joanna Petrova, podle licence: CC BY-SA 2.0

  • Francie

    Francie

    Dnes je toto rituální polínko ve francouzských domácnostech přítomné v podobě piškotové rolády naplněné máslovým krémem

    Autor: on Flickr / Eric Sonstroem, podle licence: CC BY-SA 2.0

  • Francie

    Francie

    Aby roláda co nejvíce připomínala dřevěný kmen, zdobí se čokoládovým krémem, do kterého se s pomocí vidličky vyryje struktura stromové kůry

    Autor: on Flickr / Stéphanie Kilgast, podle licence: CC BY-SA 2.0

  • Francie

    Francie

    Pro umocnění pocitu lesa, ze kterého bûche de Noël pochází, se hotová roláda někdy také zdobí malými marcipánovými nebo sněhovými houbičkami apod.

    Autor: on Flickr / Makoto Satsukawa, podle licence: CC BY-SA 2.0

  • Finsko

    Finsko

    K finským Vánocům patří rýžový pudink nazývaný riisipuuro

    Autor: Depositphotos.com

  • Finsko

    Finsko

    Tento dezert se jí po slavnostní večeři na Štědrý večer

    Autor: Depositphotos.com

  • Finsko

    Finsko

    Riisipuuro se zdobí šlehačkou, sušeným i čerstvým ovocem a chuť mu dodává zimní koření, jako je skořice a muškátový oříšek

    Autor: Depositphotos.com

  • Finsko

    Finsko

    Ten, kdo ve své porci najde schovanou mandli, bude mít po celý následující rok štěstí

    Autor: Depositphotos.com

  • Finsko

    Finsko

    Riisipuuro se také někdy podává na začátku Štědrého dne jako sladká snídaně

    Autor: Depositphotos.com

  • Finsko

    Finsko

    Ve Finsku o Vánocích nesmí ale chybět ani perníčky, kterým se zde říká piparkakut

    Autor: Depositphotos.com

  • Finsko

    Finsko

    Joulutorttu je sladké pečivo ve tvaru hvězdy plněné sušenými švestkami

    Autor: on Pixabay.com / Flyfishinghut, podle licence: Public domain

  • Velká Británie

    Velká Británie

    I když se Angličané ve světě nejvíce proslavili svým pozoruhodným vánočním pudinkem, který je pro mnohé důkazem podivnosti anglické kuchyně, v Anglii se servírují na Vánoce i další tradiční sladkosti

    Autor: Depositphotos.com

  • Vánoční pudink

    Vánoční pudink

    V britských supermarketech je možné sehnat vánoční pudinky, které zrály šest, ale i osmnáct měsíců.

    Autor: www.sainsburys.co.uk

  • Vánoční pudink

    Vánoční pudink

    Vánoční pudink má půlkulovitý tvar. Nesmí v něm chybět sušené ovoce (rozinky, rybíz atd.), vejce, mouka, strouhanka a lůj.

    Autor: Wikipedia.org / Musical Linguist, podle licence: CC BY-SA 3.0

  • Vánoční pudink

    Vánoční pudink

    Vychladlý pudink se znovu zabalí do nepropustného papíru a nechá uležet (někdy zavěšený na háku) až do dne podávání.

    Autor: Wikipedia.org / Celcom, DO'Neil, podle licence: CC BY-SA 3.0

  • Vánoční pudink

    Vánoční pudink

    Vánoční pudink se může podávat i flambovaný.

    Autor: Flickr / Ian Turk, podle licence: CC BY-SA 2.0

  • Vánoční pudink

    Vánoční pudink

    Flambování je velmi efektní.

    Autor: Flickr / neal whitehouse piper, podle licence: CC BY-SA 2.0

  • Velká Británie

    Velká Británie

    Angličané nemají jen vánoční pudink, ale také vánoční dort. Peče se šest týdnů před Vánoci a aby do svátků vydržel a také se správně uležel, prolije se po upečení sklenicí brandy.

    Autor: Depositphotos.com

  • Velká Británie

    Velká Británie

    Podobně jako pudink se vánoční dort připravuje z velkého množství sušeného ovoce. Před podáváním se ještě zdobí marcipánem nebo cukrovou polevou.

    Autor: on Wikipedia.org / James Petts, podle licence: CC BY-SA 2.0

  • Velká Británie

    Velká Británie

    Asi nejchutnější britskou vánoční sladkostí jsou sladké koláčky mince pies

    Autor: on Wikipedia.org / Me!bourne Mermaid, podle licence: CC BY-SA 2.0

  • Velká Británie

    Velká Británie

    Mince pies se plní směsí ze sušených hrozinek, brandy, cukru, jablek a samozřejmě hovězího loje

    Autor: on Flickr / Caraline Mellor, podle licence: CC BY-SA 2.0

  • Filipíny

    Filipíny

    Společně s bibingkou se na Filipínách na Vánoce servíruje také puto bumbóng. I tato sladkost s nezapamatovatelným názvem se připravuje z rýžové mouky.

    Autor: on Wikipedia.org / Mathew Jibin, podle licence: CC BY-SA 4.0

  • Filipíny

    Filipíny

    Společně s bibingkou se na Filipínách na Vánoce servíruje také puto bumbóng. I tato sladkost s nezapamatovatelným názvem se připravuje z rýžové mouky.

    Autor: on Wikipedia.org / ChildofMidnight, podle licence: CC BY-SA 3.0

  • Nový Zéland

    Nový Zéland

    Oblíbeným vánočním dezertem je Pavlova. Tento hříšně sladký dort se připravuje z vyšlehaných bílků a nezdravého množství cukru. Na povrchu by měl být křupavý a uvnitř až žvýkačkovitě měkký.

    Autor: on Pixabay.com / ponce_photography, podle licence: Public domain

  • Nový Zéland

    Nový Zéland

    Povrch upečeného dortu se zdobí šlehačkou a čerstvým ovocem. Samozřejmě, že správně by nemělo chybět rozkrájené kiwi. Nadýchanému dortu ale stejně sluší i jahody nebo zrníčka granátového jablka.

    Autor: on Flickr / distopiandreamgirl, podle licence: CC BY-SA 2.0