Fotogalerie: Mattoni Koktejl Festival 2016 - obrázek 2

Mattoni Koktejl Festival 2016: Ladislav Doboš, koktejl A Touch of Spring (1. místo). Ingredience: 5 cl 100% mrkvové a jablečné šťávy ZDRAVO, 1 cl posilujícího nápoje ze zázvoru a citronové trávy BOTTLE GREEN, 1 cl anýzového sirupu MONIN, 0,5 cl čerstvé citronové šťávy, 25 g čerstvého fenyklu, 10 cl perlivé minerální vody MATTONI, ozdoba: Mrkev, anýz, fenykl, ředkvička a červená řepa. Postup přípravy: Do sklenice nasypeme led, abychom ji vychladili. Led opět vysypeme a do sklenic vložíme nakrájený fenykl, ten ještě ve sklenici podrtíme. Do shakeru nasypeme led, přidáme mrkvovo-jablečnou šťávu, posilující nápoj ze zázvoru a citronové trávy, anýzový sirup a citronovou šťávu a vše pečlivě v shakeru promícháme. Do sklenice s fenyklem přisypeme led a zalijeme připravenou směsí. Dolijeme perlivou Mattoni a ozdobíme.  Více v článku