Všechny galerie Zpět

Fotogalerie: Jak poznat česká a čerstvá vejce - obrázek 3

Jak poznat česká a čerstvá vejce: Spotřebitelé soulad v označení obalu a samotných vajec obvykle nekontrolují, a právě toho využívají výrobci k tomu, aby do zcela identických obalů s „českými vejci“ dávali tu skutečně vejce tuzemského původu, ondy ale vejce zahraniční, nejčastěji polská.  Více v článkuNina Havlová
  • Jak poznat česká a čerstvá vejce

    Jak poznat česká a čerstvá vejce

    Chcete české vejce? A myslíte si, že ho poznáte? Označení se různě obchází a musíte vědět, jak na to.

    Autor: Nina Havlová

  • Jak poznat česká a čerstvá vejce

    Jak poznat česká a čerstvá vejce

    Takto, přímo na skořápce, je označeno skutečně české vejce. Nápis české vejce na krabičce nic moc neznamená.

    Autor: Nina Havlová

  • Jak poznat česká a čerstvá vejce

    Jak poznat česká a čerstvá vejce

    Spotřebitelé soulad v označení obalu a samotných vajec obvykle nekontrolují, a právě toho využívají výrobci k tomu, aby do zcela identických obalů s „českými vejci“ dávali tu skutečně vejce tuzemského původu, ondy ale vejce zahraniční, nejčastěji polská.

    Autor: Nina Havlová

  • Jak poznat česká a čerstvá vejce

    Jak poznat česká a čerstvá vejce

    Země původu: Polsko

    Autor: Nina Havlová

  • Česká cechovní norma

    Česká cechovní norma

    Garancí tuzemského původu vajec je jednak ocenění Regionální potravina, především ale loga „Český výrobek – garantováno Potravinářskou komorou“ a logo a nápis „Česká cechovní norma“. V obou případech je viditelným symbolem vlajka ČR.

    Autor: Nina Havlová

  • Česká cechovní norma

    Česká cechovní norma

    Označení „Česká cechovní norma“ není příliš známé, přitom ho již používá zhruba třetina českých producentů zapojených do systému cechovních norem.

    Autor: Nina Havlová

  • Český výrobek – garantováno Potravinářskou komorou

    Český výrobek – garantováno Potravinářskou komorou

    Logo „Český výrobek – garantováno Potravinářskou komorou“ je jednou z možností garance tuzemského původu vajec.

    Autor: Nina Havlová